Tiszai Vivien, egy vagány dobos csaj

Tartalomjegyzék

tiszai-vivien-dobosŐrületes tempót nyom ez a lány, ha dobok közelébe kerül. Vivien több zenekarban játszik, imádja a rocker életet, s mindig valami újat alkotni.

 

Amikor először hallottam dobolni Tiszai Vivient, a Vasmacska lemezbemutató koncerten, ahol vendégzenészként szerepelt, nem hittem el, hogy ebben a „pöttöm" leányzóban ekkora erő van.

Mint kiderült a beszélgetésünk során, ő nem is érzi ezt magán, hiszen neki természetes. Bár, azt is megtudtam, hogy egy koncert során körülbelül 1,5 kg-ot veszít a testsúlyából átlagban egy dobos.

Érdekes fintora volt a sorsnak, hogyan lett Vivienből dobos, holott basszusgitározni akart.

─ 17 éves, Tankcsapda-fanatikus, szakadék rocker lány voltam. Három barátnőmmel kitaláltuk, hogy alapítunk egy rock bandát. Beleraktuk egy kalapba a hangszerek neveivel ellátott cetliket, és úgy gondoltuk, mindenki azon játszik majd, amit kihúz.

HIRDETÉS (x)

De végül is, ezt sem tartottuk be, mert „lestipistopoltuk", ki mit szeretne. Én basszusgitározni akartam volna, de a barátnőm hamarabb stoppolta le, a dobnál pedig kussban maradt mindenki. Mondtam, hogy na jó, akkor bevállalom. Amúgy nem véletlen, mert apukám is dobol.

Tanultad a dobolást?

─ Igen, és végül belezúgtam. Jávori Vili bácsinál kezdtem az alapokat, a Kőbányai Zenei Stúdióban, melyet Póka Egon vezet napjainkban. De titokban, a megtakarított pénzemen, egy rocker csávónál is tanultam, Sramkó Jánosnál. A kőbányai suliba nem igazán akartam menni, mert nem volt meg hozzá a tudásom, de sok hosszú hajú srác járt oda, szóval ez meghozta a kedvem. A gimiben rossz magatartású voltam, de azért szavaló versenyeken mindig részt vettem, mert nagy álmom volt, hogy színésznő legyek.

Utána rögtön jött egy banda?

─ Amikor elvégeztem a dob sulit, bekerültem az Ozone Mama zenekarba. Öt évig voltam velük. Most négy saját együttessel próbálkozunk. Ez egy régi tervünk volt, még a kőbányai suliban szerzett barátokkal. Úgy tűnik, 8 évet várnunk kellett, hogy beérjenek ezek a dolgok. Az első egy csajbanda, amelynek a nevén még gondolkodunk, de van már négy saját számunk. Ez az a zenekar egyébként, akikkel Fluor Tomi mellett játszottunk tavaly nyáron. A második formáció neve „Édesmindegy", melynek Heiser Ádám az énekese, aki a Rising Starban szerepelt, valamint Szekeres Zoli szintén a tagja, aki a P. Box-ban gitározott.

A harmadik együttes az „Egy másik zenekar", akikkel nemrég ismerkedtem meg. Egy olyan klipbe hívtak dobolni, ahol Oláh Ibolya volt az énekesnő. Ezután bevettek közéjük. A negyedik pedig szintén barátokkal, egy trip-hop jellegű banda, amelyben Korányi Dorkával játszom, akivel még a kőbányai zene-suliban ismerkedtem meg. Nagyon jó hangú csajszi! Szakmailag mostanság az volt a legmegtisztelőbb számomra, hogy Mohai Tomival játszhattam, aki elhívott egy saját számához dobolni.

Nem unatkozol! Hogyan jut időd a próbákra, és a sok dalt megtanulni?

─ Úgy szoktam, hogy felrakom a telefonomra a megtanulandó számokat és csak azokat hallgatom. Azért megy, mert szeretem. Napközben tanulok, esténként pedig mindig másik együttessel próbálok. Mellette dolgozom, de megvan bennem a hit és a kitartás, hogy egyszer bejön, és meg tudok élni a zenélésből.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!