A Lynyrd Skynyrd és a motoros nők

Last of a Dyin' BreedEgy haldokló nemzedék utolsó tagjaként a floridai southern rock banda augusztus 21-én jelentette meg legújabb stúdióalbumát. 

A ‘Last of a Dying Breed’ című lemez a Lynyrd Skynyrd első albuma a 2009-es ‘God & Guns’ óta. A lemez megjelenését, amelynek producere az a veterán Bob Marlette volt, aki korábban együtt dolgozott Neal Schon-nal, a Black Sabbath-tal és a Alice Cooper-rel is.

Az új lemez hihetetlenül jól sikerült, a Lynyrd Skynyrd ismét hozta a tőle elvárható formát. Az album címe: ‘Last of a Dying Breed’ - vagyis az utolsó egy haldokló nemzedékből - arra utal, hogy a hetvenes évekeben megalakult déli rockot játszó bandák ma már nem léteznek. Vagy még sokkal korábban feloszlottak, vagy tagjaik sorban meghaltak, és ezért szűnt meg a zenekar.

HIRDETÉS (x)
Az 1964-ben alakult Lynyrd Skynyrd annak ellenére rendületlenül játszik tovább, hogy 1977 október 20-án egy szörnyű repülőgép katasztrófa következtében az együttes több tagja (a frontember Ronnie Van Zant, Steve Gaines gitáros és zeneszerző, valamint a nővére, az egyik vokalista, Cassie Gaines és a menedzser Dean Kilpatrick) szörnyet haltak.

Elment a legendás rockzongoristaAz eredeti felállásból mára egyedül Gary Rossington gitáros maradt a zenekarban. A baleset után énekesként Johnny Van Zant, az elhunyt Ronnie öccse csatlakozott a bandához, és az 1987-es újraalakuló turné óta az életeben maradt tagokkal rendületlenül tovább játszottak. Kitartásuk és lelkesedésük, meg persze a rajongók szeretetének eredményeként 2006-ban beszavazták a legendás southern rock zenekart a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Az új lemezen, amelyen első alkalommal zenél együtt a bandával a Black Crowes basszusgitárosa, Johnny Colt, 11 szám hallható, de a szemfülesek megtalálhatják az album extra változatát valamelyik torrent oldalon, ahonnan plusz öt szám is letölthető.

A lemez címadó dalához készült videoklip nemzeteközi premierje szeptember 12-én volt. Hogy a banda mindig közel érezte magát a motorosokhoz, ahogy a motorosok is előszeretettel hallgatják a zenéjüket a bulikon, mi sem bizonyítja jobban, mint ez a klip.

Hogy a motoros lányokat is szeretik, arra a lemez harmadik száma, a Homegrown című dal a bizonyíték, amely egy dögös motoros csajról szól, akiért nem csak az énekes, hanem mindenki odáig van:

A Lynyrd Skynyrd ‘Sweet Home Alabama’ című dala minden idők legjobb 100 Classic Rock Dala közül a No. 14, és úgy tűnik, a dalszerzésnek és a koncerteknek még koránt sincs vége...

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Kövess bennünket

Blogok

Róbert és Edit egy elmegyógyintézetben éltek. Egy nap az intézet kertjében sétáltak. Mikor a medence...
Bővebben...
Minden évben előkerül a naptár téma így most szerkesztettem egy letölthető verziót. Offkorsz SEO optimalizáltam,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!

Weboldalunk a látogatói élmény növeléséhez cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod a sütik használatát.