Ismerős Arcok: Éberálom

Amikor kézbe vettem a CD-t, nem tudtam eldönteni, hogy egy zenemellékletet tartalmazó verseskötetet, vagy egy szövegkönyvet tartalmazó lemezt látok-e. Talán a legjobb kifejezés erre az alkotásra az „album”.

Családias hangulatú sajtótájékoztató keretében mutatta be tegnap legújabb nagylemezét az Ismerős Arcok zenekar Budapesten, a Mikszáth Kálmán tér egyik hangulatos vendéglátó egységében. Úgy tűnt, mindenki ismer mindenkit, és végül a bemutatóból egy kellemes, kötetlen beszélgetés alakult ki a finom, svédasztalos vacsora mellett.

A Nyerges Attila, Galambos Nándor, Práder Vilmos, Kovacsik Tamás és Leczó Szilveszter alkotta formáció 2003 óta népszerűsíti, tudatosítja a magyar nép és a kultúránk szeretetének fontosságát. Szövegírói-zeneszerzői munkájuk, előadói tevékenységük, nagyszámú közönséget vonz országszerte az előadótermekbe, művelődési házakba,és a motoros találkozókra is.

HIRDETÉS (x)

Az együttes fennállása óta azon dolgozik, hogy népünk értékei eljussanak az újabb generációk tagjaihoz is. Népzenei és irodalmi hagyományokat feldolgozó műveikben a két fontos közösségépítő tényezőre – a zenére és az irodalomra – alapozva formálják rajongóik világlátását. Az elmúlt öt évben immár négy lemezen fordultak a magyar sorskérdések felé, dalszövegeik a gondolkodó, vívódó, jobbat akaró hétköznapi embert jelenítik meg. Mindezt igényes zenei aláfestés mellett.

Ahogy már megszokhattunk, a zenekar szerzői kiadásban megjelent lemezei mindig többet adtak annál, amit egy egyszerű zenei CD nyújtani tud, és így van ez most is. Az igényes kidolgozású, kemény borítójú könyvecske a lemezen található szövegeket tartalmazza, az illusztrációkat egy erdélyi grafikus készítette hozzájuk. A dalok pedig ismét a zenekar tagjait foglalkoztató témákat, a családot, a hazát, az útkeresést, és a szerelmet járják körbe.

Ahogy a korábbi lemezek is rendkívül nagy sikernek örvendtek hallgatóik körében, reméljük, így lesz ez most is! A megvásárolt lemezek bevételét pedig a zenekar további fejlődésére, újabb hanghordozók kiadására költheti majd el, hogy azzal is gazdagabbá tegyék közönségüket.

Az új album mostantól megvásárolható áruházunkban, de aki dedikáltatni szeretné, a mai napon erre is van lehetőség. Az Ismerős Arcok közönségtalálkozót tart 2007. szeptember 7-én 18 órakor a Mind-Zene Zeneáruházban (1054 Budapest, Vámház krt. 4.). A zenekar új albumának anyagát pedig a most induló lemezbemutató koncertkörúton mutatja be. A szokásos MOM-koncertre szeptember 21-én 19 órakor kerül sor (XII. ker. MOM Művelődési Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.). A jegyek elővételben 2200 forintért válthatóak a momkoncert@kobaknet.hu címen, valamint a plakáton feltüntetett boltokban.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mennek a hírek, jönnek a felsorolások, motoros-teherautó, motoros-személyautó karambol, szörnyet halt az úton, a kórházban......
Bővebben...
Nem vagyok nagy túrázó, inkább motorozok mint gyalogolok, azért néha csak rászánom magama. Most hétvégén...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!