A mennyeknél súlyosabb – újra kiadták Kurt Cobain életrajzi könyvét

kurt cobainA Nirvana legendás énekesének, Kurt Cobainnak napvilágot látott életrajzi könyvének új kiadása, a szerző, Charles R. Cross, az egykori Rocket zenei magazin szerkesztőjének új elő- és utószavával.

Tegnap jelent meg hazánkban, a Cser Kiadó gondozásában, a Kurt Cobain életéről szóló könyv új kiadása, A mennyeknél súlyosabb címmel, amelyet a New York Times bestsellereként emlegetnek.

Kurt Cobain 1994. április 5-én lett öngyilkos – így zárta le rövid életét, ami tele volt dühödt fájdalmakkal, ugyanakkor zenei termékenységgel.

HIRDETÉS (x)

A mennyeknél súlyosabb című könyv a tragikus sorsú énekes életét kíséri végig, egy hiteles szemtanú által, hiszen Charles R. Cross a kezdetektől végig követte a Nirvana belső világát, s a seattle-i zenei életet.

4 év kutatómunka előzte meg a könyv létrejöttét, s több mint 400 interjú. Természetesen, ehhez az is kellett, hogy a szerző hozzáférést kapjon az énekes publikálatlan naplóihoz, családi fotóihoz, dalszövegeihez, illetve egyéb dokumentumokhoz.

Mindez azt eredményezte, hogy hihetetlen részletességgel sikerült rekonstruálnia Cobain életét, egészen a gyerekkorától kezdve, zenei pályafutásán át, az öngyilkosságig.

Az új kiadásban természetesen találhatóak új dolgok, hiszen Cross az elő- és utószóban képet ad az első kiadás óta eltelt időszakról.

Vagyis, olvashatjuk, milyen eredményei lettek az öngyilkosságot követő vizsgálatoknak, valamint a zenekarral kapcsolatos történésekről is hírt kaphatunk.

Egy biztos: Kurt Cobain és a Nirvana zenei anyaga örök nyomot hagyott a zenei világban. A szerzemény pedig, a Los Angeles Times szerint: „Az egyik legalaposabb és legmegindítóbb könyv, amit rocksztárról valaha írtak.”

Forrás: Cser Kiadó
Fotó: Spin, Cser Kiadó

a mennyeknel sulyosabb kurt cobain eletrajz

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!