A magyarock története 1. – újra megjelent bővített kiadásban

illes egyuttesA magyarock története 1. – 60-70-es évek című kötet újra kiadásra került, de természetesen új képekkel, illetve szövegileg is frissítve, átdolgozva. Ha már megvolt a könyv, nem árt beszerezni majd az újat!

Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János összefogásából született A magyarock története, 14 évvel ezelőtt. A kötet minden generáció számára élvezetes olvasmány – a régieknek, mert benne éltek, a fiataloknak, mert imádják a legendákat…

És igen, anno nagy legendák születtek, s ez az ismeretterjesztő jellegű könyv igyekszik átvezetni az olvasót a ’60-as, ’70-es évek korszakán.

HIRDETÉS (x)

A szerzők arra vállalkoztak, hogy a rockzene a magyar kultúrtörténetben méltó helyére kerüljön, s olyanokra emlékezzünk, mint az Expressz-tábor Verőcemaroson. Tudod, mi történt ott 1965-ben? Nos, megszülettek az első magyar nyelvű Illés-dalok, amelyek egy egészen új műfaj hazai kezdeteit jelentették.

De, több száz zenekarról, stílusokról, slágerekről, koncertekről, hanglemezekről esik itt szó, a különleges képanyagról nem is beszélve.

Ez a történelemkönyv nem hagyja, hogy elfeledjük, ahonnan minden indult hazánkban. A könyvmegjelenésnek, főleg egy ilyen jellegű, bővített kiadásnak mindig örülök, hiszen digitális világunkban kuriózumnak számítanak a hasonló vállalkozások.

Már mindent okostelefonon, tableten nézünk meg, de a könyv más – érzed az illatát, a friss nyomdai hangulatok még benne vannak, megérintheted a lapokat, s akkor is előveheted, ha nincs wifi…

Az új kiadásra a Kossuth Kiadó vállalkozott, s leporolva a 2011 óta kereskedelmi forgalomban nem kapható művet, frissítették a szövegeket, a képanyagot, illetve kiegészítették a populáris zenei kutatás azóta elért eredményeivel.

a magyarock tortenete 1 bovitett kiadas

A kétkötetes könyv tele van tűzdelve interjúkkal, visszaemlékezésekkel, s szakkönyvként szolgálhat a médiában, az oktatásban, a közművelődésben, valamint élvezetes olvasmány a laikusok számára.

A magyarock története nem veszik hát el a feledés homályában, hanem újra és újra visszatér, felhívva a figyelmet: itt vagyok…

Forrás, fotók: libri.hu, beatkorszak.blog.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pünkösd miatt rövid hét volt, vagyis nekem olyan szerencsém volt, hogy több nap volt pihenős...
Bővebben...
Az ovi utolsó hete nagyon kemény. Mármint nekem... Évzáró, utolsóminden, táborszülői, sulisintéznivalók, füzetcsomagátvétel, apáknapja, úristenmindjártittazanyámis,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!