A magyarock története 1. – újra megjelent bővített kiadásban

illes egyuttesA magyarock története 1. – 60-70-es évek című kötet újra kiadásra került, de természetesen új képekkel, illetve szövegileg is frissítve, átdolgozva. Ha már megvolt a könyv, nem árt beszerezni majd az újat!

Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János összefogásából született A magyarock története, 14 évvel ezelőtt. A kötet minden generáció számára élvezetes olvasmány – a régieknek, mert benne éltek, a fiataloknak, mert imádják a legendákat…

És igen, anno nagy legendák születtek, s ez az ismeretterjesztő jellegű könyv igyekszik átvezetni az olvasót a ’60-as, ’70-es évek korszakán.

HIRDETÉS (x)

A szerzők arra vállalkoztak, hogy a rockzene a magyar kultúrtörténetben méltó helyére kerüljön, s olyanokra emlékezzünk, mint az Expressz-tábor Verőcemaroson. Tudod, mi történt ott 1965-ben? Nos, megszülettek az első magyar nyelvű Illés-dalok, amelyek egy egészen új műfaj hazai kezdeteit jelentették.

De, több száz zenekarról, stílusokról, slágerekről, koncertekről, hanglemezekről esik itt szó, a különleges képanyagról nem is beszélve.

Ez a történelemkönyv nem hagyja, hogy elfeledjük, ahonnan minden indult hazánkban. A könyvmegjelenésnek, főleg egy ilyen jellegű, bővített kiadásnak mindig örülök, hiszen digitális világunkban kuriózumnak számítanak a hasonló vállalkozások.

Már mindent okostelefonon, tableten nézünk meg, de a könyv más – érzed az illatát, a friss nyomdai hangulatok még benne vannak, megérintheted a lapokat, s akkor is előveheted, ha nincs wifi…

Az új kiadásra a Kossuth Kiadó vállalkozott, s leporolva a 2011 óta kereskedelmi forgalomban nem kapható művet, frissítették a szövegeket, a képanyagot, illetve kiegészítették a populáris zenei kutatás azóta elért eredményeivel.

a magyarock tortenete 1 bovitett kiadas

A kétkötetes könyv tele van tűzdelve interjúkkal, visszaemlékezésekkel, s szakkönyvként szolgálhat a médiában, az oktatásban, a közművelődésben, valamint élvezetes olvasmány a laikusok számára.

A magyarock története nem veszik hát el a feledés homályában, hanem újra és újra visszatér, felhívva a figyelmet: itt vagyok…

Forrás, fotók: libri.hu, beatkorszak.blog.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!