Pelle „Ügü” Zoltán kiállításai

A tehetséges művész a ’90-es évek közepe óta készít grafikákat és airbrush festményeket. Képei két helyen is megtekinthetőek Budapesten.

Az utóbbi években a Pop-art, a Street art és a Hiperrealista ábrázolás jellemzik Ügü képeit, az airbrush technika pedig mostani művészetének egyik fő kifejező eszköze.

HIRDETÉS (x)

A Trapézban november 18-án tartották meg a kiállítás megnyitóját, ami egy baráti iszogatássá csendesedett. A pubban kicsit mintha elvesztek volna a zűrzavarban ezek a sokat mondó alkotások – ez volt az érzésünk NaNa-val. Sörözés-ananászlé ivás közben nézegettük a félhomályban a festményeket, amelyek alig tűntek fel a többi vendégnek, ugyanis nem voltak megfelelően megvilágítva. Ha viszont a képek különlegessége szempontjából nézzük a kiállítást, akkor nagyon is illettek ebbe a környezetbe – káosz a káoszban, de mégis tisztán tükrözik alkotójuk belső világát.

Kiállítások:

Art Moments: Trapéz, Budapest, Imre utca 2. 2010. november 19.-december 12.

FTW: Uniqa biztosító székháza, Budapest, Róbert Károly krt. 70-74. 2010. november 15. – 2011. február 16.

„Azt festem le, ami éppen mozgat, ami velem történik. Nem skatulyázom be magam festőnek. Mit nagyít fel az ember (?) - amit megfigyel. Ez határozza meg témáimat. A megfigyelés és általa a megértés, hogy a néző visszatérjen a felületes nézelődésből a szemlélődésbe. Megmutatom, mi mellett mennek el. Nem veszett el a gyermeki látásmódom, és így meg tudom mutatni a felnőtteknek rácsodálkozásaimat a világra. A lendület, mozgás. Folyamatos nyugtalanság és önkifejezés. Ez vagyok én.”

Mindamellett, hogy Ügü festményeket és tetoválásokat készít, motorépítő is egyben. Innen a barátság a Radical Garage motorépítő műhellyel. A közös kiállításuk, A motorépítés, mint modern iparművészeti ág kettő és három dimenzióban néven fut, és az Uniqua biztosító székházában látható február 16-ig. A tárlat címadó képe FTW, azaz Fuck the World.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...
Járvány, felelősség, mások hibáztatása, szolidaritás, felelőtlenség, szövegértés, önzés… egy pár kiragadott szó a nem alpári...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!