Szex, drog, motorok

Két biker csaj, akik végigmotorozzák Amerikát egy álomért. A Me and Will című film ennél sokkal bonyolultabb lélektani mélységekkel bír.

A koksz és a piálás, ami összehozza Jane-t és Willt – az elvonón találkoznak. De a legfontosabb, ami összeköti őket, a motorozás szerelme. Mindkettőjüknek megvannak a saját démonaik, amelyek ellen sokszor nincs erejük küzdeni. Az ellenállásuk megtörik, és az emlékektől a tudatlan kábulatba menekülnek.

De akkor felbukkan egy cél, ami mindkettőjüket tűzbe hozza: az Easy Riders című film álommocija, az USA lobogója a vágyakozó bikerináknak. Will tudja, hol van a vas. Itt van hát az álom: 1080 km motoron a gyönyörű vasparipához.

HIRDETÉS (x)

Jane erős drogfüggő. Gyors Eddie-vel, akit sokak örömére Patrick Dempsey alakít, furcsa szerelmespárt alkotnak. A kapcsolatuk alapja a szex és a drog. Az érzelmeket, melyek léteznek köztük, mégis beárnyékolja a bűnös függőség. Jane-t az apja kísérti, nem tud szabadulni a gyerekkorától, amikor a perverz disznó zaklatta. Hiába él máshol, a múlt árnyai mindig megtalálják. A lány író, aki papírra veti a történetét. „A titkok megölnek.” – írja Jane. Ha nem mondhatja el, hát talál egy másik csatornát: az írást.

Will valamivel szerencsésebb. Elragadja az éjszaka, de korántsem annyira, mint barátnőjét. Az álomgéphez az apján keresztül vezet az út, akivel imádták egymást. Will anyja pszichológiai eset, kényszerességben szenved. Elvette a kislányt az apjától, és a maga beteges világában nevelte fel.

A film különböző függőségekről szól, arról, hogyan próbálják legyőzni önmagukat a szereplők. Az út nemcsak Amerika országútjain át vezet, hanem a lelkük legmélyéig hatolnak a kilométerek – külső és belső utazás is egyben.

Egy pillanatra elhisszük, hogy sikerül nekik. Talán minden jóra fordul, gondolja a reményteli néző. Legyőzik a gonosz szellemeket, mert szembenéznek velük. Emellett pedig őrült kalandokat élnek át együtt, s válnak barátokká.

Már közel a cél, és a szerelem húrjai is megpendülnek. De aztán kiderül, az élet sokszor túl nehéz ahhoz, hogy elviseljük, és mégis erősebbek voltak a démonok.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!