Tom Cruise 57 évesen akciózik a Top Gun második részében

top gun maverick 2Már jó rég volt 1986, amikor a Top Gun első részét bemutatták. Idén pedig jön a második rész, amiben az örökifjú akciósztár nemcsak repül, hanem ismét motorozik is.

Már több mint egy éve megírtuk, hogy érkezik a nyolcvanas évek klasszikus kultfilmjének második része, amiben Tom Cruise csaknem hatvan évesen játsza az akcióhőst. Persze tőle már megszoktuk, hogy nehezen fogadja el az öregedést, így a Top Gun: Maverickben ismét elvállalta a szívtipró rosszfiú szerepét.

Az új járgánya ezúttal a korábbi F-14 Tomcat helyett egy F/A-18 Super Hornet, ami a repülést illeti, és a kétkerekűjét is lecserélte az elmúlt több mint harminc év alatt, így egy egészen új modellel villog a filmben.

HIRDETÉS (x)

Az eredeti film egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Maverick a leszállópályán egy vadászgéppel versenyez és a klasszikus, repülős bőrdzsekijét viseli. Az akkori motorja egy Kawasaki GPZ900R volt, amit csupán két évvel a film megjelenése előtt kezdett gyártani a japán gyár, és ez a modell volt az első a Ninja sorozatban.

kawasaki h2Az új részben is márkahű marad Maverick, hiszen ahogy a kémfotókon is látszik, ismét egy Kawasakira esett a választása. Ezúttal a Ninja H2 lett a befutó, ami a H2R utcai verziója 228 lóerővel, így ha a filmnek ismét akkora sikere lesz, mint 1986-ban, akkor várhatóan az új Ninjából is kultmotor lesz.

A film júniusban érkezik meg a mozikba, de addig is csöpögtetik nekünk az információkat. Decemberben például megjelent amásodik előzetes is.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!