Ha már pin-up – Bomba/nők a lőszergyárban

bomb girls filmA Bomba/nők című sorozat, majd tévéfilm a II. világháború idején játszódik, s egy kanadai lőszergyárban dolgozó nők életét mutatja be. Természetesen, tele intrikával, szerelmi vívódással, kémekkel, ügynökökkel. S persze, nőként nézve, a piros körömlakkok, rúzsok és a tipikus pin-up ruhák ideje...

A Bomba/nők nap mint nap kockára teszik az életüket a lőszergyárban, hiszen fegyveralkatrészeket gyártanak, hogy ellássák a szövetséges erőket az európai fronton.

Közben küzdenek a változó világgal, s egymással/egymásért. Barátságok születnek és szűnnek meg, s akkoriban az sem volt szokatlan, hogy egy nőnek elege lett, többet akart tenni és beállt a hadsereghez vagy kém lett belőle.

HIRDETÉS (x)

Gondoljunk csak bele, a férfiak uralta világban, a háború kellős közepén, vajon ki tudott a legjobban beférkőzni közéjük, ha kellett, az ágyukba: egy nő. Egy férfi nagyon hamar elárulja a titkait egy nőnek...

De, ha a pin-up kultúra szemszögéből nézzük a filmet, ami abból az időszakból ered, ott vannak a gyárban hordott fejkendők, amelyeket pusztán praktikusság szempontjából használtak, ma pedig divatosak.

bomb girls film2

A szebbnél szebb ruhákról nem is beszélve, amelyek törékennyé, ugyanakkor karcsúvá tették a nőket, hiszen remek, trükkös szabásuk volt. Azt is láthatjuk, hogy a piros rúzs és a piros körömlakk nem teszi kihívóvá a nőt, mint sokan gondolják, hanem kiemeli a szája formáját, hangsúlyossá teszi az arcát, a körömlakk szintén ezt teszi a kézzel.

Abba is bepillantást nyújt a filmes alkotás, hogyan szórakoztak anno az emberek. Az egyik fiatal lány például énekesnő, s hobbiból énekel egy bárban. A többiek pedig ott találkoznak mindig és töltik el a szabadidejüket. Az ismerkedésről és kémkedésről nem is beszélve...

A Bomba/nők természetesen bátorságukról is tanúbizonyságot tesznek, hiszen komplett akciókat láthatunk – egy lőszergyár önmagában adja a lehetőségeket...

Összességében, nekem nagyon tetszett a film, mert még csak azt tudtam megnézni, hiszen előtte minisorozat volt, s a tévéfilmmel zárták le a történetet. Egy esti filmnézéshez tökéletes!

Fotók: Canadian Chirstianity

bomb girls film1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!