Ha már pin-up – Bomba/nők a lőszergyárban

bomb girls filmA Bomba/nők című sorozat, majd tévéfilm a II. világháború idején játszódik, s egy kanadai lőszergyárban dolgozó nők életét mutatja be. Természetesen, tele intrikával, szerelmi vívódással, kémekkel, ügynökökkel. S persze, nőként nézve, a piros körömlakkok, rúzsok és a tipikus pin-up ruhák ideje...

A Bomba/nők nap mint nap kockára teszik az életüket a lőszergyárban, hiszen fegyveralkatrészeket gyártanak, hogy ellássák a szövetséges erőket az európai fronton.

Közben küzdenek a változó világgal, s egymással/egymásért. Barátságok születnek és szűnnek meg, s akkoriban az sem volt szokatlan, hogy egy nőnek elege lett, többet akart tenni és beállt a hadsereghez vagy kém lett belőle.

HIRDETÉS (x)

Gondoljunk csak bele, a férfiak uralta világban, a háború kellős közepén, vajon ki tudott a legjobban beférkőzni közéjük, ha kellett, az ágyukba: egy nő. Egy férfi nagyon hamar elárulja a titkait egy nőnek...

De, ha a pin-up kultúra szemszögéből nézzük a filmet, ami abból az időszakból ered, ott vannak a gyárban hordott fejkendők, amelyeket pusztán praktikusság szempontjából használtak, ma pedig divatosak.

bomb girls film2

A szebbnél szebb ruhákról nem is beszélve, amelyek törékennyé, ugyanakkor karcsúvá tették a nőket, hiszen remek, trükkös szabásuk volt. Azt is láthatjuk, hogy a piros rúzs és a piros körömlakk nem teszi kihívóvá a nőt, mint sokan gondolják, hanem kiemeli a szája formáját, hangsúlyossá teszi az arcát, a körömlakk szintén ezt teszi a kézzel.

Abba is bepillantást nyújt a filmes alkotás, hogyan szórakoztak anno az emberek. Az egyik fiatal lány például énekesnő, s hobbiból énekel egy bárban. A többiek pedig ott találkoznak mindig és töltik el a szabadidejüket. Az ismerkedésről és kémkedésről nem is beszélve...

A Bomba/nők természetesen bátorságukról is tanúbizonyságot tesznek, hiszen komplett akciókat láthatunk – egy lőszergyár önmagában adja a lehetőségeket...

Összességében, nekem nagyon tetszett a film, mert még csak azt tudtam megnézni, hiszen előtte minisorozat volt, s a tévéfilmmel zárták le a történetet. Egy esti filmnézéshez tökéletes!

Fotók: Canadian Chirstianity

bomb girls film1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Nem a graffitik, hanem az egykori hajó- és darugyár miatt mentem ma ki a Népszigetre....
Bővebben...
Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!