Bohém rapszódia – életrajzi film a Queen-ről

bohemian rhapsody film 2018Ma mutatják be a mozikban a Bohém rapszódia című filmes alkotást, amely a brit Queen együttes történetét mutatja be, középpontban a legendás frontember, Freddie Mercury életével. Megnézed?

A film különlegességét az adja, hogy a Queen két tagja, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos zenei producerként, valamint kreatív szakértőként vettek részt a munkában. Ezáltal, valódi, megtörtént pillanatoknak lehetnek szemtanúi a nézők.

A Bohém rapszódia végigköveti teljesen a zenekar kezdeti botladozásait, majd felemelkedését, s Freddie Mercury szólókarrierjének indulását, illetve azt a súlyos időszakot, amikor diagnosztizálták nála az AIDS-t.

HIRDETÉS (x)

Mercury-t az tette legendássá, hogy a remek dalok mellett, olyan látványvilágot nyújtott a közönségnek, ami utánozhatatlan volt. A filmben, a Mercury-t játszó Rami Malek teljesen átszellemült az énekessé, és viszontláthatjuk játékában Freddie allűrjeit, mozdulatait.

A brit-amerikai koprodukció a 20th Century Fox, a GK Films, a New Regency és a Queen Films gyártásában készült, s Bryan Singer rendezte – legalábbis félig-meddig, ugyanis egy idő után, Singer nem jelent meg a forgatáson, ezért Dexter Fletcher rendező fejezte be a filmet, de a hivatalos stáblistában Singer szerepel.

A főszerepekben, a már említett Rami Maleken kívül, Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Joseph Mazzello (John Deacon) és Lucy Boynton (Mary Austin) láthatóak.

bohemian rhapsody film rami malek 2018

A forgatás még 2017 szeptemberében kezdődött Londonban, s idén januárban fejeződött be. A cím, nem véletlenül Bohemian Rhapsody, hiszen ez volt a zenekar első száma, amellyel a rádiók nem tudtak mit kezdeni, hiszen hosszú volt és meglehetősen furcsa.

Természetesen, a sok-sok háttérinformáció miatt, bepillantást nyerhetünk a dalok születésébe is, hiszen első kézből valóak az infók. És sok-sok kultikus slágert hallhatunk, mint például a We Will Rock You-t, a Love Of My Life-ot, a Killer Queen-t, és a címadó számot.

bohemian rhapsody film 2018 1

A legendás srácok, hirtelen testközelivé válnak, hiszen ott lehetünk velük, amikor kitalálják a dalokat, a turnék kulisszái mögött és a magánéletben is. És persze, anno nem sokan biztak abban, hogy a Queen valaha sikeres lehet, de szerencsére erre rácáfolt a banda. Itt a bizonyíték!

Forrás: Port.hu
Fotó: The Playlist, thefourohfive.com, EVERYMAN cinemas

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Bocs, akkor rossz helyre parkoltunk: ​Viszont ha már rákattintottál, mutatok még valamit. Tegnap egy...
Bővebben...
Míg mindenki más motorozott, mi a családdal töltöttük a hosszú hétvégét. Illetve az őszi szünetet,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!