Sons of Anarchy

Szeptember 3-án vetítették az amerikai FOX tévécsatorna saját filmsorozatának első részét, aminek főszereplői ezúttal motorosok. Akár évekbe is telhet, mire nálunk is vetítik majd. Addig is marad az előzetes...

Úgy tűnik, ezúttal nem egy motorokról szóló sorozatról van szó, sem nem egy, a Szelíd Motorosokhoz hasoló alapműről, aminek minden jelenetében megjelennek a motorkerékpárok. Ezúttal egy olyan átlagos sorozat készült, ami az átlagos tévénézők számára fogyasztható. Tehát nem azoknak szól, akik olyanok, mint te vagy én, akik együtt élnek a motorjukkal.

Azonban nem is egy újabb akciófilm készült, amiben a motorral üldözik a jófiúk a rosszfiúkat. A műfaj ezúttal dráma: valódi emberek, férfiak és nők motoroznak a filmben, akik mellesleg gyűlölnek és szeretnek, esznek és isznak, szexelnek, és egyéb átlagos dolgokat csinálnak, olyanokat, mint bármely sorozathős. És a filmbe itt-ott belecsempésztek némi humort is – ahogy ez egy amerikai sorozattól el is várható.

HIRDETÉS (x)
A Sons of Anarchy egy 1%-os motorosklub, akik fegyvercsempészésbe, drog- és más illegális ügyletekbe keverednek. A prezijüket Ron Perlman játssza elég jól, akár egy valódi motoros banda elnöke is lehetne. A klubot egyébként az olyan törvényen kívüli motoros bandák alapján mintázták meg, mint pl. a Hells Angels, a Mongols, a Bandidos, a Pagans, stb. Ugyanúgy vannak tisztségek, prospectek, hang-around-ok és csajok a banda körül, mint egy valódi motoros klubban.

A sorozat női főszereplője Katey Sagal sokunk jó ismerőse – az Egy rém rendes család című sorozatban éveken keresztül, és még most is rendszeresen láthatjuk a tévében. Habár nem lehet egyszerű kitörni egy ilyen karakterszerepből, Katey-nek sikerült elfeledtetni, hogy valaha ő volt Peggy Bundy. Ezúttal a férfi főszereplő, a motorosklub elnökhelyettesének (vice president) Jackson 'Jax' Teller-nek (Charlie Hunman) az anyját játssza a sorozatban.

A filmben feltűnő motorok, öltözékek és a fazonok is egész reálisnak tűnnek. A szép, szőke Charlie Haunman pedig egész biztos a női célközönség miatt került a sorozatba. Bár a szőke nem az esetem, a sok hosszúhajú pasi és a jó motorok miatt is szívesen megnéznék egy-két részt. Sőt, hideg téli estéken átvehetné a Barátok közt helyét, amiben Kertész Géza mostanában már amúgy sem motorozik.

De az is lehet, hogy mire elér hozzánk a film, már nem az fog izgatni, hogy mit csinálnak benne a motororosok, hanem hogy Katey Segallal, mint anya hogy boldogul motoros rocker fiával.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!