Zombitámadás esetére a legalkalmasabb motor

walking dead bike 12Egy igazán stílusos, a Walking Dead című horrorsorozat világába illeszkedő motort épített a Classified Moto nevű cég. A rozsdaette, 92-es évjáratú Honda CB750 Nighthawk az egyik fő karakter, a Norman Reedus által megszemélyesített Daryl Dixon számára készült.

A kimondottan a TV soroztat számára lett létrehozott gépen egyszerű, nyers megmunkálású és oxidált alkatrészek, részletek láthatók, melyek által az kellőképp ütött-kopott benyomást kelt. Pont úgy néz ki, amit már sokat megélt, és kiválóan alkalmas arra, hogy használója egy poszt-apokaliptikus világban barangoljon, túlélőket keressen és szedjen össze, élelem után kutasson, majd ha eljön az idő, nyílsebesen elmenekülhessen.

A Classified Moto korábban már épített túlélőjárművet a kitalált karakter számára, ami egy Yamaha XV920R alapjaira épült. A horror dráma megalkotója, Scott M. Gimple a sorozat bemutatója előtt már kereste a megfelelő járművet. Scott célja az volt, hogy úgy nézzen ki a gép, mint amit sok, különböző gyártmányú és stílusú motor alkatrészeiből szereltek össze. Ennek az elképzelésnek a nyomán a sok egyedi megoldás között szerepel például az is, hogy korábban egy sportmotorban szolgált első futómű lett beépítve egy régebbi, klasszikus motorba.

HIRDETÉS (x)

A motorblokk alkatrészei egyenként, kézzel lettek festve, hogy összességében olyan benyomást keltsenek, mint amit mindenhonnan összekapart alkatrészekből, toldozva-foltozva raktak össze. Az agresszív megjelenést a vastag és bütykös gumik és a szintén off-road érzést sugalló kormány is tovább fokozza. A motor kapott egy pár Progressive’s márkájú hátsó rugóstagot, amitől még inkább úgy néz ki, mint egy harci jármű, és emellett az új akatrész kivételesen jó rugózást és csillapítást is biztosít.

A figyelmet felkeltő elemek sora itt nem ér véget. A viaszvászon táska, mely tökéletesen illeszkedik az ülés alatti részbe, szintén egyedi és stílusos elem. Emellett azért is hasznos, mert optikailag „súlyosabbá”, tömörebbé teszi a felesleges alkatrészeitől megfosztott motort. A készítők több alkatrészt is új helyre költöztettek, és egy Shorai lítium-ion akkumulátort építettek be, mely módosítások nyomán jött létre az ülés alatti űr, ahová Daryl trükkös cuccait tartalmazó táskája került. Az antik kinézetű, katonai stílusú viaszvászon kiegészítő egy gyakorlott, richmond-i kárpitos kézi munkáját dicséri.

walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01walking dead bike 01

Mentés

Mentés

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Érezted már, hogy döntened kell, de nem tudsz..... Meghallgatsz ilyenkor mindenkit, hátha segít a jó...
Bővebben...
Szerintem nincs mit hozzáfűzni a képhez. A tavasz már a kanyarban van. ​ Nálunk egyébként...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!