Pasi, akire gerjedünk – Tölgypajzsos Thorin motoron

richard-armitage-tolgypajzsos-thorin-a hobbitA hobbit című filmben Thorint alakító Richard Armitage játszott már '60-as évekbeli motorost, s a való életben, fiatalon elszegődött egy cirkuszba Budapesten.

Amikor láttam A hobbit első részét, a Váratlan utazást, egyből az jutott eszembe, hogy a törp herceget inkább látnám motoron, mint pónin... Ki lehet ez a színész?

A filmes karakter fizimiskájával simán illene például a Sons of Anarchy-ba, még pár tetoválással a karján.

A George Gently – Igazság vagy gazság című angol krimiben korhű motorost alakít, bőrkabáttal, fehér sállal, borotvált arccal, az 1960-as évek Angliáját bemutatva – a féktelen fiatalokat, a drogozást, a korrupt rendőrséget.

Richard egyébként angol származású, 1971. augusztus 22-én született Leicesterben, az Egyesült Királyságban. Édesanyja, Margaret titkárnő, édesapja, John pedig mérnök.

HIRDETÉS (x)

Imád olvasni, és fiatalkorában a kedvenc regényei közé tartozott A gyűrűk ura és A hobbit – nem véletlenül...

Richard rájött az iskolában, hogy érdekli a színészet, és ennek érdekében mindent megtett, még egy budapesti cirkuszba is elszegődött azért, hogy megszerezze az Equity Cardot, amely egy ún. színész tagsági kártya Angliában.

Járt a híres londoni színi- és zeneművészeti akadémiára, s elkezdett játszani a West End-en. Olyan musicalekben mutatta meg tehetségét, mint a Macskák, a 42nd Street, az Annie Get Your Gun, valamint a Királyi Shakespeare Társulatnál is fellépett a színpadon.

A vásznon – a kisebb szerepeket követően – a BBC által készített Sparkhouse hozta meg azt a bizonyos áttörést Richardnak. 2004-ben kiválasztották John Thornton textilgyáros szerepére az Észak és Délben, s ekkor kezdett nőni rajongótábora, és második Mr. Darcy-ként emlegették.

2006-ban a Robin Hoodban láthattuk, majd egy év múlva a Miss Marple sorozat Az alibi című részében. 2011-ben pedig az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban. S eljött 2012, A hobbit – Váratlan utazás, és követte Smaug pusztasága, majd Az öt sereg csatája, amikor Tölgypajzsos Thorin meghal, miután legyőzi ellenségét, Azogot, és a családi karmát, az arany bűvöletébe való beleőrülést.

Richard Armitage szeret alaposan felkészülni a szerepeire, olyannyira, hogy dolgozott farmerként a Sparkhouse kedvéért, gyárakat látogatott az Észak és Dél miatt, kísérte a londoni helikopteres légimentőket a The Golden Hour-ért.

Rá kellett jönnöm, hogy szakáll és hosszú haj nélkül meg sem látnám. Hát igen, ízlések és pofonok, ki mire van kihegyezve... Úgy tűnik, átlagban én a „robzombiekra".

És te? Szerinted is úgy van, hogy azokat „látjuk meg", akik sablonra az ízlésünknek megfelelnek? Vagy pusztán kisugárzás kérdése, és megtetszhet olyan is, aki egyébként nem az ízlésünket tükrözi külsőre?a hobbitrichard-armitage-motorcyclerichard-armitage-thorinrichard-armitage

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!