A tetovált lány motort és colort lop

Tartalomjegyzék

A Millennium-trilógia második részében, A lány, aki a tűzzel játszik című filmben bontakozik ki a főhős, Lisbeth sorsa igazán. A kemény csaj a motoros banda tagjait sem kíméli.

A svéd író, Stieg Larsson krimijeit feldolgozó, három részből álló svéd filmsorozatnak talán a fent említett, második felvonás, a legerősebb tagja.

Sokan, az amerikai változatot ismerik, melyet tavaly mutattak be, A tetovált lány címmel. Az eredeti, svéd verzió három része, több mint hat órás elfoglaltság, de érdemes megnézni a sorozatot, mely egyszerre elborzasztó, izgalmas és elgondolkodtató.

HIRDETÉS (x)

A női főszereplő, Lisbeth Salander (Noomi Rapace) egy kivételes karakter, hiszen nem a megszokott hősnők közé tartozik. A biszex punk hacker lányt úgy ismerjük meg az első részben, hogy egy kiváló oknyomozó újságírónak, Mikael Blomkvistnak (Michael Nyqvist), a Millennium lap vezetőjének segít egy rejtélyes, iszonyú családi dráma megoldásában, Stockholm közelében.

Közben már fellebbentik a lány keserű sorsának egy szörnyűségét, amikor a gyámja megerőszakolja.

A három rész érdekessége, hogy a végén kerek egésszé áll össze minden, s rájön az ember, hogy az apró részletek okkal történtek. Ami sokszor érthetetlen láncszem, és látszólag felesleges, később fontossá válik. Mielőtt végleg elvesznénk a nüanszokban, hirtelen világossá válnak a történések, múlt és jelen összekapcsolódik.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!