A tetovált lány motort és colort lop

Tartalomjegyzék

A Millennium-trilógia második részében, A lány, aki a tűzzel játszik című filmben bontakozik ki a főhős, Lisbeth sorsa igazán. A kemény csaj a motoros banda tagjait sem kíméli.

A svéd író, Stieg Larsson krimijeit feldolgozó, három részből álló svéd filmsorozatnak talán a fent említett, második felvonás, a legerősebb tagja.

Sokan, az amerikai változatot ismerik, melyet tavaly mutattak be, A tetovált lány címmel. Az eredeti, svéd verzió három része, több mint hat órás elfoglaltság, de érdemes megnézni a sorozatot, mely egyszerre elborzasztó, izgalmas és elgondolkodtató.

HIRDETÉS (x)

A női főszereplő, Lisbeth Salander (Noomi Rapace) egy kivételes karakter, hiszen nem a megszokott hősnők közé tartozik. A biszex punk hacker lányt úgy ismerjük meg az első részben, hogy egy kiváló oknyomozó újságírónak, Mikael Blomkvistnak (Michael Nyqvist), a Millennium lap vezetőjének segít egy rejtélyes, iszonyú családi dráma megoldásában, Stockholm közelében.

Közben már fellebbentik a lány keserű sorsának egy szörnyűségét, amikor a gyámja megerőszakolja.

A három rész érdekessége, hogy a végén kerek egésszé áll össze minden, s rájön az ember, hogy az apró részletek okkal történtek. Ami sokszor érthetetlen láncszem, és látszólag felesleges, később fontossá válik. Mielőtt végleg elvesznénk a nüanszokban, hirtelen világossá válnak a történések, múlt és jelen összekapcsolódik.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!