In memoriam Jane Russell

Tartalomjegyzék

Egy csodálatos színésznőre, pinup girl-re szeretnénk most emlékezni, egyben bemutatni őt azoknak, akik nem ismerték: Jane Russel-t.

Február 28-án, 89 éves korában elhunyt a legenda Jane, aki többek között a The Outlaw című nagy sikerű, 1943-ban készült filmben, valamint később, 1967-ben a Halálfejesek (Born Losers) című akciófilmben is szerepelt. Utóbbi mozi a Hells Angels MC 1964-es, valós incidensét filmesíti meg.

HIRDETÉS (x)

Nagy veszteség, de a rajongók, csodálók szívében tovább él, képei, filmjei által mi is, és az elkövetkezendő generációk is méltán inspirálódhatunk egy jobb, szebb korból. 

Jane Russel amerikai színésznő Ernestine Jane Geraldine Russell néven született 1921 Június 21.-én született Minnesotában, Bemidji-ben és az 1940-50es évek vezető szexszimbólumai közé tartozott.

Édesapja főhadnagy volt az Amerikai Katonaságnál, édesanyja pedig szintén színésznőként dolgozott. Édesanyja már viszonylag korán zongoraleckékre hordta lányát, talán innen is volt zenei érdeklődése. Jane-t érdekelni kezdte a dráma, és a színpadi produkció is a zene mellett, ám édesapja halála után mégis úgy döntött, hogy iskola után recepciósként fog dolgozni. Emellett modellkedett is, és édesanyja unszolására azért az előadói tanulmányokat sem hagyta abba, drámát és színészetet tanult a Max Reinhardt-féle Theatrical Workshop-ban.

Színésznői karrierje akkor indult el, mikor 1943-ban Kaliforniába költözött, ahol Howard Hughes film mogul által megkapta első filmszerepét a “The Outlaw” c. filmben. Érdekesség még ennél a filmnél, hogy már 1941-ben elkészültek vele, ám a cenzúrával és a gyártással voltak problémák, így csak ’43-ban került a nagyközönség elé.

Érdemes megemlíteni csodálatos alakját is, hiszen tökéletes arányokkal rendelkezett: méretei: 97-61-91 cm és 170 cm magas volt, és méltán híres pin-up fotója, amikor a szénakazalban fekszik. Nagyon szerették és szeretik a mai napig, egy valódi klasszikus, legendás pin-up kép, sőt, a Második Világháború alatt az amerikai katonák körében is nagyon kedvelt volt!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!