Andy Vajna ültette motorra Rambot

rambo andy vajna1… és a Terminátorban sem kevés szerepet játszott. Andy Vajna néhány napja hunyt el, 74 éves korában. Finoman szólva, megosztotta az országot személyisége, de hogy a javára szóljunk, számos olyan filmet köszönhetünk neki, melyekért kár lett volna, ha nem jönnek létre.

Andy Vajna halálhírére világsztárok posztoltak közösségi oldalaikon búcsúüzeneteket, köztük Sylvester Stallone, aki szerint a rendező már akkor hitt Ramboban, amikor még senki – az 1982-ben készült, Rambo – Első vér című film executive producere volt Vajna.

Hasonlóképp köszönt el tőle Arnold Schwarzenegger is, akivel többek között a Terminátor harmadik részében dolgoztak együtt.

HIRDETÉS (x)

De olyan filmek létrejöttében játszott fontos szerepet, mint az Angyalszív, a Medicine Man, a Die Hard, a Vasmadarak 2., a Total Recall – Az emlékmás, az Elemi ösztön, a Jákob lajtorjája, az Evita és így tovább.

Persze, tudjuk, ott a „sötét oldal”, a 70 milliárdos magánvagyon, s ami a legjobban szúrja az emberek szemét, a feleség, Vajna Tímea, aki az ország 14. leggazdagabb emberének özvegye lett.

A filmproducer-üzletember Andy Vajna benne volt a kaszinóbizniszben, építette a TV2 birodalmát és még ki tudja, miket... Egy biztos, mindent elért, amit kivándorolt magyarnak csak lehetett – volt az Intercom Zrt. elnöke, a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, aki 1956-ban elhagyva az országot, parókakészítőként kezdte.

rambo 1

Sokan nem tudják, hogy bizony volt egy fia, Justin, aki zenésznek készült, de 2007-ben öngyilkos lett. Első feleségével, a kínai származású Cecilia Mong-gal volt közös gyermekük Justin.

2009-ben diagnosztizáltak Andy-nél rákot, akkor azonban sikerült legyőznie a betegséget, majd később szívproblémákkal küzdött, s hosszan tartó betegség után hunyt el január 20-án, budapesti otthonában.

terminator

Forrás: Nlcafe, Wikipédia
Fotók: Filmhu, Digital Trends, Sylvester Stallone

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!