Újra Woodstock Fesztivál – eredeti szervezővel!

woodstock festivalA legendákkal övezett Woodstock Fesztivált immár 50 éve, 1969-ben rendezték meg először, s idén augusztusban újjá éled, Michael Lang, az egyik eredeti szervező közreműködésével. A régi hangok megidézése mellett, természetesen teret kapnak napjaink zenekarai.

Michael Lang (a fotón motoron) egy nyilatkozatában megerősítette, hogy a „pletykák” igazak, az 50 éves jubileum alkalmából idén augusztus 16-18. között rendezik meg a fesztivált, a New Yorkban lévő Watkins Glen autóversenypályán.

Lang elmondása szerint, több mint 40 együttes lép fel, de a nevüket majd februárban hozzák nyilvánosságra. A 3 színpadon, nem csak a rock műfaj képviselői lesznek láthatóak-hallhatóak, hanem pop-, illetve hiphop előadók is.

HIRDETÉS (x)

Természetesen, a „régi nagyok” előtt tisztelegve, megidézik majd Janis Joplint, Joe Cockert, a Jefferson Airplane-t, valamint a The Band-et.
Michael Lang azt is elárulta, hogy várhatóan, nagyon izgalmas együttműködésekre, összeállásokra számíthat a közönség.

Azt szeretnék elérni, hogy idősebbek, fiatalabbak - mindenki jól érezze magát, s az eredeti Woodstock-hangulat megtartása mellett, elkerülhetetlenek modern korunk miatt, a változtatások.

Az első fesztivált 1969. augusztus 15-18. között rendezték meg White Lake-ben, Sullivan megyében, az Amerikai Egyesült Államokban. A rendezvény hatalmas embertömeget vonzott, amitől a hatóságok meg is ijedtek.

Mindenesetre, az esős hétvégén fél millió ember szórakozott, s 32 előadó lépett fel előttük. Semmilyen botrány nem tört ki, az emberek szórakoztak, hiszen a kábítószer árusítás engedélyezve volt, tehát a tömeg nagy része egy másik világban lebegett...

woodstock michael lang

A fesztiválról 1974-ben jelent meg egy könyv, magyarul 1988-ban, a róla készült dokumentumfilmet pedig Michael Wadleigh rendezte.

Már csak pár hónap nyárig, s remélhetőleg, a résztvevők újra átélhetik Woodstock szellemét.

Forrás: Rockbook, Wikipédia
Fotók: grammy.com, Woodstock

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pünkösd miatt rövid hét volt, vagyis nekem olyan szerencsém volt, hogy több nap volt pihenős...
Bővebben...
Az ovi utolsó hete nagyon kemény. Mármint nekem... Évzáró, utolsóminden, táborszülői, sulisintéznivalók, füzetcsomagátvétel, apáknapja, úristenmindjártittazanyámis,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!