Újra Woodstock Fesztivál – eredeti szervezővel!

woodstock festivalA legendákkal övezett Woodstock Fesztivált immár 50 éve, 1969-ben rendezték meg először, s idén augusztusban újjá éled, Michael Lang, az egyik eredeti szervező közreműködésével. A régi hangok megidézése mellett, természetesen teret kapnak napjaink zenekarai.

Michael Lang (a fotón motoron) egy nyilatkozatában megerősítette, hogy a „pletykák” igazak, az 50 éves jubileum alkalmából idén augusztus 16-18. között rendezik meg a fesztivált, a New Yorkban lévő Watkins Glen autóversenypályán.

Lang elmondása szerint, több mint 40 együttes lép fel, de a nevüket majd februárban hozzák nyilvánosságra. A 3 színpadon, nem csak a rock műfaj képviselői lesznek láthatóak-hallhatóak, hanem pop-, illetve hiphop előadók is.

HIRDETÉS (x)

Természetesen, a „régi nagyok” előtt tisztelegve, megidézik majd Janis Joplint, Joe Cockert, a Jefferson Airplane-t, valamint a The Band-et.
Michael Lang azt is elárulta, hogy várhatóan, nagyon izgalmas együttműködésekre, összeállásokra számíthat a közönség.

Azt szeretnék elérni, hogy idősebbek, fiatalabbak - mindenki jól érezze magát, s az eredeti Woodstock-hangulat megtartása mellett, elkerülhetetlenek modern korunk miatt, a változtatások.

Az első fesztivált 1969. augusztus 15-18. között rendezték meg White Lake-ben, Sullivan megyében, az Amerikai Egyesült Államokban. A rendezvény hatalmas embertömeget vonzott, amitől a hatóságok meg is ijedtek.

Mindenesetre, az esős hétvégén fél millió ember szórakozott, s 32 előadó lépett fel előttük. Semmilyen botrány nem tört ki, az emberek szórakoztak, hiszen a kábítószer árusítás engedélyezve volt, tehát a tömeg nagy része egy másik világban lebegett...

woodstock michael lang

A fesztiválról 1974-ben jelent meg egy könyv, magyarul 1988-ban, a róla készült dokumentumfilmet pedig Michael Wadleigh rendezte.

Már csak pár hónap nyárig, s remélhetőleg, a résztvevők újra átélhetik Woodstock szellemét.

Forrás: Rockbook, Wikipédia
Fotók: grammy.com, Woodstock

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!