Nálunk miért nem szerveznek városi fesztiválokat?!

stadtfestLezárt utcák, árusok, kis vidámpark, finom ételillatok, italos bódék, mini színpadok, vagy azok sem, zenei kavalkád – így néznek ki a német nyelvű területeken a „Stadtfest”-ek, vagyis városi fesztiválok. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő zenei helyszínt, amit a lehető legjobb ötletnek tartok! Nyáron ott jártam.

Ausztriában volt szerencsém egy Stadtfest-en részt venni. Először úgy éreztem magam, mintha itthon lennék valamelyik piacon, a tömeget illetően. Ahogyan haladtunk, utat vágva, mindenféle embert láttam.

A fiataloktól, az idősebbekig át, a rockerektől, a techno-rajongókig, vagy a tiroli népzene-kedvelőkig, mindenki megtalálta a helyét. Sörözők, borozók, keményebb italokat áruló bódék, sültek, pörköltek, lángosok, hamburgerek – minden, mi szem-szájnak ingere…

HIRDETÉS (x)

Elgondolkodtam, itthon mi van a városi bulikon: az étel és az ital rendben, de a zene… Az átlagember mit hallgat? A rádiót, abból is az átlagos zenét játszókat. És milyen együtteseket hívnak a városi ünnepségekre? Ilyeneket! A speciálisabb ízlésű embereknek ott nincs helye.

Pedig, itt nagyon élvezték a fesztiválozók azt is, hogy egy- vagy több napra, de le van zárva a város főutcája és csak a bulié a főszerep, ami remek kikapcsolódásnak bizonyul.

A kis zenei szigeteken pedig, öröm volt nézni az embereket. Volt egy nagy színpad, ahol, amikor ott voltam, szerencsére pontosan egy ausztriai metal együttes lépett fel, a Turbobier. Hallgass egy kis ausztriai fesztivál-hangulatot!

Amondó vagyok, hogy jó lenne átvenni ezt a szokást hazánkban is, legyen szó a kisebb- vagy nagyobb városokról. Vagy van ilyen itthon is? Ha esetleg nem hallottam volna róla…

Fotó: Mannheimer Morgen

Elégedett vagy a hazai fesztiválokkal? Szeretnél a városodban/faludban ilyen jellegű rendezvényeket?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Az egyik nyilvános motoros csoportban felmerült annak a lehetősége, hogy a csapat moderátora egy KRESZ...
Bővebben...
Múlt héten elmentem egy nyílt napra a MAMI motorkerékpár szerelő szakközépiskolába. Nagyon megörültek nekem, azt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!