Tudtad, hogy Amerikából egy magyar pin-up lány hozta el a Valentin-napot?

eva six2A magyar Marilyn Monroe, vagyis Eva Six, vagyis Klein Éva és lánya, Linda von Schmidt vezette be hazánkban a Valentin-napi ajándékozást. Tudom-tudom, ez még így eléggé követhetetlen, de mindjárt megérted. Tarts velem, vissza az időben!

1956-ban, Klein Éva és férje, Roy Schmidt építészmérnök átszöktek a vasfüggönyön, hogy az Egyesült Államokba disszidáljanak. Ekkor már Éva várandós volt lányával, Lindával.

Így indult a nagy kaland, amelynek során a külföldön csak Eva Six-ként ismert magyar lány rövid időre híres lett az álomgyárban. Olyan kortársakkal, mint Monroe, Jayne Mansfield, Frank Sinatra, akivel jóban is volt, és segített Évának bekerülni a show-bizniszbe. Először csemegeüzletet nyitott Hollywoodban, majd pincérnőként dolgozott, s ennek köszönheti ismeretségét Sinatrával.

HIRDETÉS (x)

A férfi ügynökök persze nem a filmvilágba akarták bevezetni, hanem inkább az ágyukba, ezért végül egy női ügynök segítségével sikerült próbajátékokra elmennie. 1963-ból jegyezhető három film, amiben szerepelt: a Beach Party című vígjáték, a Két pár texasi című vadnyugaton játszódó vígjáték és az Operation Bikini, háborús történet.

A gyönyörű magyar lány 1963-ban elsőként nyerte el a Miss Golden Globe címet – úgy tűnik, az 1963-as év abszolút Éváé volt.

eva six beach party 1963 1

Ahogyan az lenni szokott, sokkal jobban érdekelt mindenkit a magánélete, mint a tehetsége, hírbe is hozták Mickey Hargitay-val, a magyar származású testépítő-színésszel.

Címlapokon szerepelt, partykra járt- és adott, s úgy tűnt, szépen ível felfelé a karrierje, de sajnos ez nem tartott sokáig, a következő években már nem lehetett róla hallani. Nem tudta felvenni a versenyt a kor olyan színésznőivel, mint például Anita Ekberg vagy Ursula Andress, amikor egy filmben szerepelt velük...

A filmvilág mellett egy ideig a magyar titkosszolgálat figyelmének középpontjában is volt, és megfigyelték, majd be akarták szervezni, de Éva nemet mondott.

A Beach Party című filmben a helyi, vad motoros banda is főszerepet játszik:

A Valentin-napi lufik

A rendszerváltást követően, Éva és Linda hazajöttek Budapestre, s először „fánkban utaztak”, behozták az országba az amerikai fánkot készítő automata gépsort.

Majd jött a lufibiznisz: az Andrássy úton Lufiland néven nyitottak dekorációs boltot, mert Amerikában már akkor megőrültek az emberek Valentin-napkor Kattints és Tweetelj! és Halloween-kor. Természetesen bejött a dolog, mint láthatjuk azóta is tart az amerikából importált ünnepekkor az őrületet... Különlegesség, hogy Klein Éva az első Friderikusz Show-ban is szerepelt.

Klein Éva sokat láthatott az Egyesült Államokban, életre szóló élményeket gyűjtött, hiszen nem mindennapi kortársakkal játszott, szórakozott együtt. És, nem utolsó sorban, köszönjük a Valentin-napot! (Tudom, sokan utálják, ezért ők nem köszönik...)

Forrás: Index, Wikipedia

Fotók: Listal, Pinterest, WorthPoint

eva six modern man magazineeva six modern man magazine

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!