Nőket vernek a punkok

Meglehetősen nagy port kavart, amikor egy punkzenekar énekese behúzott az egyik közönségben álló lánynak.

 

Az incidens március 18-án Austin egyik legnagyobb művészeti fesztiválján, a South By Southwesten Ben Weasel elnevezésű bulin történt. A Schreeching Weasel énekese a színpadról behúzott az egyik közönségben álló lánynak, miután az az énekes szexista megjegyzéseire reagálva leöntötte őt egy pohár sörrel. Ezt követően azonnal a színpadra ugrott a klub tulaja (szintén nő), és megpróbálta leállítani a dühöngő zenészt, aminek az lett az eredménye, hogy ő is kapott párat.

HIRDETÉS (x)

 

Ezt követően a Weaselfestre konfirmált zenekarok nagyrésze lemondta a fellépést, és március végén a Schreeching Weasel másik négy tagja is elhagyta a zenekart, a szakma pedig azt kezdte el taglalni, hogy mennyire van jelen a szexizmus a punk színtéren.

Több női zenészt is megkérdeztek, többek között a Civet énekes-gitárosát Liza Graves, aki így reagált: „A punk zene természeténél fogva nyers és veszélyes, így ha érvényesülni akarsz, meg kell keményítened magad rendesen. Tedd meg, amit tudsz, tiszteld a többi bandát, zenélj jól és élvezd, amit csinálsz. És minél több női punk zenész van, annál inkább tudjuk érvényesíteni magunkat, hiszen együtt messzebb jutunk.“

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen egy dögös punk zenekar olyan csajokkal, akiknek 15 éves koruk óta életük része a rocknroll, otthonuk a turnébusz, és semmi másnak nem vágynak, minthogy játszhassanak és lemezeket írjanak, és ha emelett még szereted is a nyers, dühös, kaliforniai punkot, ott a helyed a Civet buliján május 16-án az A38 Hajón, ahol a Roger Miret and the Disasters előtt melegítenek.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!