A világ körül túrázik az erdélyi kalandmotoros

bezsnei andor erdely kalandmotorosA szászrégeni Bezsnei Andor nagy vállalkozásra szánta el magát: motorral utazza körbe a Földet. Teszi mindezt tavaly május óta, s közel 60 ezer kilométeren és sok-sok kalandon van túl.

Andor a Krónika című magazinnak számolt be arról, hogy a napokban Thaiföldön tartózkodik, ahol előkészíti a motor szállítását Ausztráliába. Cikkünk megjelenésekor talán már a kengurukkal motorozik...

9 hónap, több mint 20 ország, 60 ezer kilométer – micsoda számok! Bezsnei Andor tavaly májusban indult el Romániából, s azóta érintette Magyarországot, Szlovéniát, Horvátországot, Bosznia-Hercegovinát, Montenegrót, Albániát, Macedóniát és Görögországot.

HIRDETÉS (x)

Ezután következett Ázsia, ahol áthaladt Törökországon, Grúzián és Örményországon. A Közel-Keleten pedig motorozott Iránban, Pakisztánban, Indiában és Nepálban.

Néhány indonéz szigetet sem hagyott ki a bátor vállalkozó – Bali, Jáva, Szumátra, Lombok. Majd észak felé került Malajziába, onnan Thaiföldre és Kambodzsába. S itt tartunk most nagyjából, mint már fent említettem, talán már Ausztráliában is van a motoros.

Az interjúban elmondta, hogy nagyon sok időt elvesz az utazás során a papírmunka – el is képzelhetjük, hogy ennyi ország után, mennyit kellett már intézkednie Andornak... Nem beszélve arról, hogy mi van akkor, ha meghibásodik a motor, s esetleg alkatrészre kell várni valahol.

Mindennek vannak árnyoldalai, de maga a motorozás élménye, az, hogy bárhol szóba elegyedhet a helyiekkel, érzi az adott táj illatait, mindennel felér.

Andor számos kalandjáról beszámolt a Krónikának, s azt is elárulta, nem kerül horribilis összegbe egy ilyen út.

Aki szeretné, a youtube csatornán is követheti az erdélyi motoros útját, kalandjait, beszámolóit. Széles utat kívánunk, Andor!

Forrás: Krónika
Fotó: Bezsnei Andor facebook

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!