Amikor egy álom megvalósul - A történelmi Route 66 - 2. rész

Tartalomjegyzék

route 66 motoros tura 2Négy magyar motoros elindult felfedezni Amerikát és a legendás 66-os utat Budapestről 2014 szeptember 11-én. A bakancslista újabb pipáján kívül azt is tervbe vették, hogy nullszaldósra hozzák ki az utat úgy, hogy a kint megvásárolt motorokat eladják itthon. Lássuk, hogy folytatódott a kaland! 

Oklahoma

Ismét nagy utat tettünk meg Oklahomában. Kiértünk a prérire, ahol az első benzinkútnál, mint később kiderült az eladó férje, stukkerral az övén jött be. Eddig ilyet nem láttunk. Aztán újabb gagyihalmazt tekintettünk meg, egy nő bolhapiaci gyűjteményét, ami az alumínium elefánttól a használhatatlan babakocsin át marhakoponyáig mindent tartalmazott.

A nap csúcsa a mégis a Kék Bálna volt. Egy kis tavon egy ekkora böszme állat, azaz fürdőlépcső önmagában elképesztő, de a kivitele felülírja a szocializmus szellemvasútja minden eredményét.

HIRDETÉS (x)

Ami viszont elkepesztett bennünket, az egy magángyűjtemény volt, amit Davis úr hozott össze, aki a fegyverek szerelmese volt. Az elegáns épületben volt a sírja, kivételesen hozzájárultak, hogy kedvenc fegyverei mellett nyugodjon. A látnivaló befogadhatatlan. Kb. 10.000 fegyver - pisztolyok, puskák, golyószórók, nyílhegyek - állt a tárlókban, amit trófeák és akasztáshoz használt kötelek és csukják színesítettek, hogy a bejáratnál álló tankot ne is említsem.

route 66 motoros tura 41Már kevésbé hozott lázba a 66-os út néhány fennmaradt hídján való átgurulás, így fotózni sem álltunk meg. Kissé koncepciótlanul tankoltunk, ami csak azért említésre méltó, mert csörgött rólunk a víz, mert végre meleg lett, de most már túlzottan is. Bedőltünk egy benzinkutas hölgynek, hogy micsoda látványosság van úgy 30 mérföldre tőle, ahol jó a kaja is, így éhesen, a fél fogunkra sem elég reggeli miatt, hősiesen elmotoroztunk a valóban attraktív benzinkúthoz.

Elegáns épülete üvegfalát 650 különböző üdítőital díszíti, amiből 6 félét kóstoltunk meg. A rózsaszín különböző változatai az ihatóság határán voltak, amit meg is mondtunk a lelkes kiszolgálónak. (Egy, a grapefruit iható volt).

Egy rövid időre csatlakozott hozzánk egy új-zélandi srác, aki egyedül vágott neki az útnak. Divattervező - így is nézett ki - inspirációkat gyűjteni jött ide.

Oklahoma Cityn csak átrobogtunk, a forróságban nem volt kedvünk a városnézéshez, így tovább mentünk, majd egy út melletti olcsó motelben megszálltunk. Eljött a mosás ideje, de a 9-ig nyitva tartó mosoda már fel kilenckor zárva volt, így reggelre hagytuk e várhatóan nagy eseményt. Legalább légkondi volt, ugyan zúgott rettenetesen. 

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Kövess bennünket

Blogok

Nos, a világ rendje megváltozik éppen, a környezetemben lévő építkezésbe fogott emberek vagy párosban tolják,...
Bővebben...
Az elmúlt szombaton ünnepelték a Krapeknők a megalakulásuk 15. születésnapját. A buliba engem is meghívtak....
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!