1 hét, 2 motor, 6 ország, 2300 km

Tartalomjegyzék

bikerbirge cseh motoros tura 8Egy egyszerű kis cseh körtúrának indult... és egy életre szóló kaland lett belőle. Túrabeszámoló és ajánlás képekkel, térképekkel, szállással, és tippekkel – mindenkinek, aki szereti.

A két motor, egy Suzuki DR-Z 400 és egy Yamaha XT 660 volt, egyik sem az a kimondott túramotor. Kényelmes tempóban, sok pici megállóval, autópályákat és főutakat nagy ívben kerülve motoroztunk, 110 fölé nem nagyon mentünk. Ezeket azért írom le már előre, hogy látsszon: ez a túra bármilyen motorral teljesíthető, a napi motorozásnak csak a feneked tűrőképessége szab határt.

Ugyanakkor viszont érdemes belevágni, mert fantasztikus tájakon át, tökéletes minőségű utakon lehet motorozni, mesebeli városkákat meglátogatni, és a cseh sörök sem elhanyagohatóak. Mi nem nagyon terveztünk előre, csak a szállások voltak meg, az útvonalakat mindig aznap reggel raktuk össze, ami kb. 20-30 perc GPS vakargatást jelentett. Bevallom őszintén, ez rettentően idegesített, de végülis le a kalappal, mert a gép tényleg csodaszép helyekre vitt – egy kivétellel...

HIRDETÉS (x)

1. nap: Budapest-Bécsújhely (Wiener Neustadt) 259 km HELYETT 384 km.

Esőre ébredtünk, úgyhogy kényelmes tempóban kezdtünk el pakolászni, reggelizni, mert az időjárásjelentés azt állította, hogy később majd jól eláll. Vártuk a csodát, ami dél körül következett be, ekkor kezdtünk el felcuccolni a motorokra, és nagyon-nagyon lassan elindulni. Előbb megálltunk tankolni, aztán jött a telefon, hogy a motortárolónál hagytuk a láncspray-t, azért még visszafordultunk, aztán egy ponton újraszerveztük a csomagokat, szóval nagyon úgy festett, hogy soha nem érünk oda.

Sőt, még el is tévedtünk, a 1-es helyett reflexből a 6-os útra mentünk rá, alig fél Magyarországot kellett megkerülni, hogy végre irányba álljunk. Gondoltuk, ha már úgyis Sopron felé vezet utunk, meglátogatjuk Tagamát, aki épp itt piheni ki a kamioncsók okozta fáradalmait, de nem tudtuk, hogy pontosan hol is található, ezért a GPS utasításait követően átmentünk a határon Ausztriába. Csakhogy a GPS szivargyujtója elromlott, és ő itt be is fejezte a pályafutását aznapra, a telefon alkalmazása meg totál más irányt mutatott. Vissza Sopronba, addigra kiderítettük Tagama lelőhelyét is, és beugrottunk hozzá látogatóba.

A kórház parkolójában letettük a motorokat, és meghallgattuk az újdonsült születésnapost, akire valószínűleg egy szakajtónyi őrangyal vigyáz – ezúton is üzenem neki újra, hogy gyógyuljon gyorsan! Elég horror volt végighallgatni a történetét tudva, hogy aznapra még nagyjából 40 km van hátra, az útvonalunk pedig közel áll balesete helyszínéhez. De végül a nővérke diszkréten jelezte, hogy 40 perce lejárt a látogatási idő, úgyhogy indultunk tovább utunkra.

Az igazi horror viszont a parkolóban tört ránk, ahol kiderült, hogy ezalatt a kábé fél óra alatt kipakolták a dobozomat. Elvitték a szemüvegem, az elsősegély-gyógyszereket és nemtávirat (a párom) cipőjét. Rohantam a biztonsági őrhöz, a portáshoz, de persze senki nem látott semmit, és kamera sincs ott... jól indul a nyaralás.

Végignéztük a közeli kukákat, hátha rájött az ember, hogy a cucc számára értéktelen, de semmi. Végül nemtávirat egy bokor alatt megtalálta a szemüveget (szerencsére sértetlen!) és a gyógyszer egy részét, majd amíg a motorokat őriztem, kiabálást hallottam. Pár perc múlva hívott: megvan az elkövető, könnyű volt felismerni, mert a lábán volt a cipő.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Kövess bennünket

Blogok

Nemcsak a hőmérséklet kevesebb 7 foknál, ami téli gumi nélkül már nem kimondottam biztonságos, hanem...
Bővebben...
Ezt a hétvégét itthon töltöttük, betegeskedtünk, és amúgy is rossz időt mondtak. Mondjuk az idő...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj hetente friss híreinkről!

Weboldalunk a látogatói élmény növeléséhez cookikat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadod a sütik használatát.