Floridából jelentem: elmosta az eső

Tartalomjegyzék

gregs 11A szabadság kedvelőjeként a legnehezebb lecke számomra az anyaságban, hogy sose (mondom sose) tervezzek előre, sose számítsak semmire, lehetőleg SOSE beszéljek meg senkivel semmi konkrétumot, mert az utolsó pillanatban úgyis közbejön valami. Az elmúlt szombaton csak azért izgultam, hogy ha már lemondtam a bérelt Harley-t legalább tényleg essen...

Az első Floridában töltött hétvégémen a motorozásom olyan jól sikerült, hogy a sógorom, Tony - aki Magyarországon egyébként is motorozott - végleg vérszemet kapott, és már nem lehetett megállítani az eseményeket. Következő szombaton felnyalábolt engem, és elmentünk pár motoros boltba, ahol főleg ő shoppingolt. Vett magának és a húgomnak is bukósisakot, és egy igen jóárasított kabáthoz is hozzájutott.

Amikor a Two Wheel Foxies túrára mentünk, már eltökélt szándéka volt, hogy megveszi Christine motorját, ezért is akartam, hogy azon a motoron motorozhassanak - hadd próbálják ki, tényleg olyan jó állapotban van-e a Shadow, mint amilyennek látszik, és tényleg kényelmes-e, elég erős-e két személlyel.

HIRDETÉS (x)

Természetesen én is szerettem volna vásárolni valamit. Mindenhol azt hallani, hogy Amerikában nagyon olcsók a ruhák, akkor hol máshol újíthatnám meg a motoros felszerelésem. A Joe Rocket Heartbreaker dzsekim, amit már vagy jó öt éve szintén Amerikából rendeltem, az utóbbi időben kicsit nagy lett. Anno azért rendeltem XL-est, mert féltem, hogy az ujja és a dereka nem lesz elég hosszú, a második babám születése után viszont most úgy lefogytam, hogy mindenhol lobog rajtam. Kell egy kisebb.

Tony az első boltban, a West Coast Powersportban vett egy retro fazonú bukót magának. Bár már eldöntötte, hogy valahogy maga után küldeti az otthoni sisakját, rég vágyott már egy ilyenre. Én is nézegettem a kínálatot, fel is próbáltam egy Joe Rocket márkájú mellényt, amiből az M-es is majdnem nagy volt. Sok szép női kesztyű is volt, de egyenlőre vártam az első látásra szerelem érzését.

A másik bolt, a Barney's egy kétszintes üzlet. Belépve olyan érzésem volt, mintha a Budapest Motor Fesztiválon lennék. Az általuk forgalmazott motormárkáknak külön többszáz négyzetméteres standja van az üzletben, és akkor még nem is beszéltünk a különböző motorstílusokhoz illő ruházatról.

Tony itt is vett egy olcsó sisakot, ezúttal a húgomnak, és a leértékelt részen talált egy olcsó dzsekit is, amit később háromszor ennyiért láttunk máshol. Itt is felpróbáltam egy Joe Rocket dzsekit (bekattant nekem ez a márka pár éve), de mivel ez a modell főleg a floridai időjáráshoz illik, nem mertem megvenni. A hálós külső réteg alatt nem termo-bélése van, hanem az esővédő, vízálló réteget lehet ki-be cipzározni. Ez a verzió otthon nem annyira praktikus, még ha nagyon csinos volt is.

Viszont ahogy ott tébláboltam, megláttam egy kevlár erősítésű, motoros farmert. "Egyszer majd veszek magamnak egy ilyet, régóta vágyom rá, de ezek általában nagyon drágák." - mondtam Tonynak, majd megnéztem az árát: 150 dollárról (kb. 45 000 Ft) 10 dollárra (kb. 3000 Ft) volt leértékelve az utolsó darab. Megnéztem a méretet, és éppen 8-as volt, ami pont az én méretem. Nem hittem a szememnek. Felpróbáltam, és mintha rám öntötték volna. Na ennyiért persze hogy nem lehetett ott hagyni.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!