10 dolog, amit ne hagyj otthon, ha motoros túrára indulsz

Tartalomjegyzék

csomagolasHosszú túra, vagy csak egy motoros hétvége? Motoron örök probléma a csomagok mérete, súlya, hogy mi hová fér majd el.

{nomultithumb}Nem mindenki kezdi motoros pályafutását – és nem is folytatja minden esetben – kimondottan túrára alkalmas motorral. Így a praktikus gyári oldaldobozokról, középdobozokról, illetve itt-ott kialakított tároló rekeszekről csak álmodozhat.

Miután motorunk pakolhatóságát utólagosan felszerelt túradobozokkal, hengertáskákkal, nyeregtáskákkal vagy tanktáskákkal javítottuk, a megfelelő, minél kisebb méretű és súlyú túrafelszerelések kiválasztását is szem előtt kell tartanunk. Célszerű, ha a túrára feltétlenül szükséges dolgokat összeírjuk, és átgondoljuk, melyik darabot tudjuk beszerezni kisebb, praktikusabb formában.

HIRDETÉS (x)
Az összeírás másik előnye, hogy segítségével nem kerülünk abba a veszélybe, hogy valamit otthon felejtenénk. Ilyenkor – ha feltétlenül szükséges dolog maradt otthon – az adott helyen kell, olykor jóval drágábban megvásárolnunk azt. Ez különösen külföldön, drága országban kellemetlen.

Az, hogy mi is lenne az a 10 legfontosabb dolog, ami nélkül nem tudnának létezni egy motoros túra során egyénenként, illetve nemenként is változhat, ezért álljon itt néhány uniszex, női és férfi motorosok számára egyaránt praktikus dolog, melyek segítségével helyet, illetve súlyfelesleget spórolhatunk meg.

1. Motoros ruházat

A kivehető bélés, az esőruha, a váltás kesztyű, az aláöltözök mind elengedhetetlen kellékek. Jól gondoljuk át, mire lesz szükségünk az úton! Motoros felszerelések terén nem szabad spórolnunk a hellyel, mert meglétük alapvető feltétele a kellemes és biztonságos motorozásnak. Átgondolni csupán annyit érdemes, hogy feleslegesen ne vigyünk magunkkal olyan ruhadarabot, mely az adott útra indokolatlan. Pl. ha egy pár napos túrára megyünk, mely során várható, hogy jó idő lesz - esőn kívül hidegre nem kell számítani - és nyári, protektoros motoros nadrágunk van, akkor egy komolyabb, béléssel rendelkező motoros nadrág szükségtelen, mert feleslegesen foglalná a helyet plusz ruhadarabként. Ebben az esetben a jóval kisebb helyigényű esőnadrág elegendő lehet. Ez vonatkozik a kivehető bélésre, vagy egy pulóverre is. A bélés is otthon maradhat, mivel ha fázunk, a pulóvert a kabát alá vehetjük, és azt pl. az esti program alatt is hordhatjuk. Hosszabb túra alkalmával természetesen a profi béléseket, nadrágokat is célszerű magunkkal vinni. Így sok helyet ezek átgondolásával nem spórolunk, de ami nem szükséges, hagyjuk otthon!

{mijoshop id=285,name=1,price=1,button=1}

2. Egyéb ruhák

Érdemes 3-4 alsóneműnél nem többet csomagolni. Ezeket alkalmas helyeken (kemping, szálloda) moshatjuk, így pl. egy kéthetes túra esetén sok szabad helyet spórolhatunk. Ha egyéb programokon is rész akarunk venni a túra során, egy civil ruházatra való (nadrág, pulóver, könnyű cipő) bőven elegendő.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!