BMW Bikemaraton 2013, avagy macisajtnál balra!

bmw bikemaraton 2013 11Az idei BMW Bikemaraton július 13-14-én került megrendezésre. Nem volt könnyű verseny, főleg tapasztalat nélkül, de csipetcsapatunk végigcsinálta. Jövőre is megyünk felkiáltással jöttünk haza a tett helyszínéről.

Azt hiszem, valamikor áprilisban kezdtem el nyüzsögni, hogy idén már tényleg elindulnék ezen a versenyen. Már csak a magam szórakoztatására is, és az sem volt mellékes szempont, hogy összemérheti az ember a tudását a többiekével. 24 óra, lóháton. Azaz, idén már kicsit kevesebb, a vadveszély miatt éjszakai pihenőt is beiktattak a szervezők. Második gondolatom pedig rögtön az volt, hogy mi lenne, ha lánycsapot csinálnánk? Gyorsan fel is tettem a keresztkérdést a CsAM-on. Végül is egészen jól alakultak a dolgok, de az indulásra vesztettünk egy embert, így végül bevettünk pasit is. A végleges csapat így három egységből állt: Németh Móni (Hyosung GS650), Horváth Laca (Yamaha Fazer 1000), és jómagam (Kawasaki Ninja 250R).

Tulajdonképpen a cél az volt, hogy megnézzük, mi fán is terem ez a nemzetközi túraverseny, úgyhogy ennek fényében a készülést sem vittük túlzásba. Tanktáskát, átlagsebességmérőt és sisakcsacsogót vittünk magunkkal. Utóbbiak az istennek sem akartak hárman összebarátkozni, így kézjelekre és ordibálásra hagyatkoztunk többségében. Előző este még kiültünk Móniéknál Siófokon az erkélyre borozni egy kicsit, hogy jobban aludjunk. Így aztán kicsit nehezen sikerült felkelni.

HIRDETÉS (x)

A balatonboglári BMW Motorrad elől indult a 21 csapatból álló mezőny. Volt ott mindenféle, emberben és hátasban is. Mondjuk én kicsit féltettem a pónimat, a többi nagymotor simán megehette volna reggelire. Regisztráció, kávé, cigi, eligazítás, láthatósági mellény fel, itiner a tanktáskába, és 11-kor indulás! A verseny összesen 5 szakaszból állt, ebből hármat az első, kettőt a második napon kellett teljesíteni.

Mi végig azt a taktikát követtük, hogy felváltva mentünk elöl, az első navigált, a másik kettő pedig, ha nem értett egyet az útiránnyal, jelzett. Az első napi penzum egy Balatonboglár-Szlovénia-Horvátország kör volt, körülbelül este 10 magasságában értünk az aznapi célba. Kicsit megakasztott minket, hogy este 8 után Lacának kifogyott a benzinje, ugyanis minden útbaeső benzinkút be volt zárva, nagyjából 80 km-en keresztül. Nade ugye ilyenkor hova kell menni? A legközelebbi kocsmába. Egy bácsitól sikerült szerezni pár liter üzemanyagot, amit éppen aznap vett a fűnyírójába. Szerencsére este már nem akarta a gyepet nyirbálni, úgyhogy megmenekült a világ, hála a Pindúr Pandúroknak. Meg persze a bácsinak. A szállásra érkezés örömére ki-ki beöntött a menetszéltől lezsibbadt arcába 1-1 sört vagy más egyebet, kikaparta a bogarakat a szeméből, elkvártélyozta a kétkerekűjét, vacsorázott egy jót (a szakácsot ezúton is puszilom), és elment szunyálni.

Reggel nagyjából öt magasságában kávéval indítottunk, na nem mintha használt volna bármit is, de legalább megpróbáltuk. Igyekeztünk mihamarabb összepakolni és nem lekésni az aznapi rajtunkat. Én akkor ébredtem fel, amikor kiértünk a településről, a hegyek közé. Ez a mecseki lett a kedvenc szakaszom. Még korán volt, nem volt melegem, mindenhol látni lehetett, hogy száll fel a pára. Szépek voltak a fények is a tájon. Az útviszonyokról ez már nem mindenütt volt elmondható. A vigyorgás olyan 10 körül már kezdett lehervadni az arcomról, akkorra megjött a gatyarohasztó hőség. Eléggé untuk már a dolgot, ráadásul kaptunk egy-két darazsat is a sisak alá, ami nem növelte a dolog élvezeti értékét. A szakasz vége aztán Balatonkenesén volt, laza húsz perc állt rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk a befutó szakaszra.

Végig annak örültünk, hogy pár óra múlva ebéd. Úgyhogy a Mónival végigcsacsogtuk az utolsó szakaszt, ezen már nem volt olyan könnyű eltévedni. Kicsit lazábbra vettük a dolgot. Ráadásul a Balaton körül vasárnap elég szép tömeg szokott lenni, főleg kánikulában, úgyhogy kerülgethettünk a négykerekű kollegákat szinte végig, ez elég sokat elvett a dolog szépségéből. Olyan nagyjából délután 2 és 3 között értünk célba, ami Balatonlellén a Majthényi-Présház volt. Hát rég örültem ennyire, hogy végre leszállhatok a motorról. De a finom ebéd és az eredményhirdetés után már nem volt rossz érzésem, hogy vissza kellett szállni. Amit sikerült összehoznunk: 14. hely, 80 hibapont. Mi nagyon elégedettek vagyunk magunkkal. Elsőre szép eredmény. Aki nem így látja, próbálja ki, utána megbeszéljük.

Az, hogy nagyon elfáradtunk, nem kifejezés. Hazafelé többször is meg kellett állni pihenni és kávézni, nehogy sikerüljön elaludni a motoron. Ez volt a leghosszabb hazautam eddigi életemben. Nagyon megérte elmenni, életre szóló élmény volt mindannyiunknak. Nagyon tartottam tőle, hogy egy 250-essel sikerül-e teljesíteni a távot értelmes időn belül, de ez sem volt probléma, egyedül Máté várába nem akart feljönni a kedves barátném, de aztán rábeszéltem, hogy egyesben mégiscsak vánszorogjunk fel. Valójában a hibapontok tekintetében ez szinte semmit nem jelentett.

Én javaslom mindenkinek, akit érdekel ez a túra, vagy bármelyik hasonló, hogy ne féljen belevágni! Elhatározás kell hozzá, és egy kis odafigyelés. Sem különleges képességek, sem űrtechnika nem szükségeltetik. Vesztenivaló nincs, csak nyerni lehet vele. Új barátokat és felejthetetlen élményeket. Illetve fél-egy tonna bogarat a motorokra.

bmw bikemaraton 2013 01bmw bikemaraton 2013 02bmw bikemaraton 2013 03bmw bikemaraton 2013 04bmw bikemaraton 2013 05bmw bikemaraton 2013 06bmw bikemaraton 2013 07bmw bikemaraton 2013 08bmw bikemaraton 2013 09bmw bikemaraton 2013 10

1. kép: A csapat indulás előtt
2. kép: Pihenő, Prelog, Horvátország
3. kép: Nah botorkáljunk csak ki a parkolóból...Avagy korán keltünk
4. kép: Hajnali készülődés - Németh Mónika
5. kép: A ménes a célban
6. kép: Enyhén megfáradtunk :)

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!