Motorozz télen is a Grossglockneren!

altJártál már a Grossglockneren? Ha igen azért, ha még nem, akkor pedig azért tarts velem virtuálisan az Alpokba a motorosok egyik legkedveltebb európai úti céljához.

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy pár kattintás és a monitorodon életre kel a látványút végén található Kaiser Franz Joseph Höhe nyáron állandóan zsúfolt parkolója, az Alpok havas csúcsai és előtted úsznak át a Pasterze gleccser felett a felhők?

HIRDETÉS (x)

A látványút hivatalos oldaláról elérhető, az út végén elhelyezett panoráma webkamerának köszönhetően mindez lehetséges. A kamera 2010 augusztus 10-e óta majdnem minden nap 5 percenként képet készít a gleccserről és környékéről.

Nyáron általában 5:45 és 20:35 között, míg télen 6:15 és 16:55 között rögzíti a képeket. Ha nem figyel a főnök, akár az egész munkaidőt a hegynek szentelheted! 

Azonban akkor se csüggedj, ha üzemidőn kívül nézelődnél. Remek dolog az oldalban, hogy mióta felszerelték a kamerát, azóta folyamatosan archiválják a felvételeket. Így tetszés szerinti időszak vagy nap is kiválasztható és visszanézhető.

Én egy délelőttöt elszöszöltem azzal, hogy kitartóan kerestem magunkat a látogatásunk napján készült képeken, sajnos hiába. De attól, hogy nekem nem sikerült, lehet, hogy Te elsőre kiszúrod majd magad a képeken.

A kép automatikus forgását a Rotation fül alatt tudod megállítani, a kívánt időszakot pedig a Time lapse feliratra majd a kis ceruzára kattintva tudod beállítani. A képet az egérrel „megragadva" magad forgathatod, a jobb oldalon pedig nagyíthatod/kicsinyítheted a képet.

Nézelődj, nosztalgiázz, melengesd egy kicsit a szíved a gyönyörű nyári képekkel ezeken a szürke téli napokon. A webkamera képét ITT találod.altalt

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!