Ismét hosszabb úton

Az előző "Long Way Round" (Hosszabb úton) című túrafilm és könyv sikerén felbuzdulva Ewan McGregor és Charley Boorman újabb kalandra készül. Ezúttal Európát és Afrikát szeretnék alaposabban bejárni.

Korábban, 2004-ben Londonból New Yorkba motoroztak el BMW R 1200 GS Adventure motorkerékpárjak nyergében. Akkor egy komplett stáb kísérte őket terepjárón, és végig forgattak az úton. Ebből született a "Long Way Round" című filmsorozat, majd élményeiket naplószerűen könyvbe rendezték.

Idén májusban újra nyeregbe szállnak. A 2007-es túra nagyjából 15 000 mérföld lesz. A színészek Skóciából indulnak, John O’Groats nevű városkából, és Afrika legdélebbi részén lesz a kaland vége, a dél-afrikai Cape Agulhas-ban. Ez idő alatt húsz országot érintenek, köztük Líbiát, Szudánt, Etiópiát, Ugandát, Ruandát, Tanzániát, Botszvánát és a rettegett namíbiai Skeleton Coast-ot.

HIRDETÉS (x)

Ewan és Charley alaposan megtervezték a túrát, és a tervek szerint számos UNICEF telephelyet is érintenek majd, ami reményeik szerint őket és másokat is ösztönöz majd a segítségnyújtásra. Ewan elmondta, hogy már nem tudja elképzelni az életét efféle kalandok nélkül. A „Long Way Round” mindannyiukat megváltoztatta, összekovácsolta a csapatot, és egyúttal az álmaik is valóra váltak. Az biztos, hogy ilyesmi nem történik az emberrel minden nap. A „Long Way Down” is egy olyan kaland lesz, amiről az ember nem csak álmodozik, hanem akár meg is csinálhatja.

Tavalyi hőstettére, a "Race To Dakar"-ra gondolva Charley azonnal igent mondott, amikor felmerült, hogy visszatérhet Afrikába, és még jobban megismerheti ezt a hihetetlen kontinenst. Már néhány héttel a 2004-es expedíció után ismét előkerültek a térképek, és már akkor nyilvánvaló volt a kalandorok számára, hogy a következő célpont csak Afrika lehet.

A „Long Way Down” producere és rendezője Russ Malkin - akit a Big Earth című produkció kapcsán ismerhettek meg a tévénézők - és David Alexanian lesz az Elixir Films-től, akik Ewan és Charley korábbi kalandjait is dokumentálták. Ewan és Charley túrájuk során támogatják majd az UNICEF-et, a CHAS-t, és a Riders for Health alapítványt is.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!