Afrikai kaland - Long Way Down

A színész és társa több mint tizenegyezer kilométert tett már meg a két BMW R 1200 GS Adventure nyergében.

Ewan McGregor, a Star Wars trilógia sztárja és Charley Boorman idén május elején a skóciai John O’Groats-ból vágtak neki a 25000 kilométeres útnak egy-egy BMW R 1200 GS Adventure nyergében. Az első nagy megtiszteltetés még Skóciában érte a két kalandort, hiszen engedélyt kaptak arra, hogy a királyoknak fenntartott Mey kastélyban tölthessenek egy éjszakát. Az eset azért is volt kivételes a csapat számára, mert a következő éjszakát, már menetrend szerint, a saját sátrukban töltötték.

HIRDETÉS (x)

 

„Nagyon örültem annak, hogy Skóciából indítottuk ezt a hatalmas túrát, mert amellett, hogy itt vannak a világ legjobban motorozható útjai, a táj is egészen elképesztő” – mondta Ewan, aki egykoron Jude Law szobatársa volt a londoni Guildhall School of Music and Drama iskolában. „Az sem fordul elő gyakran, hogy a testvéremmel és édesapámmal motorozhatok együtt. A testvérem segített megszervezni a Skócián keresztül vezető utat, és a kastélyszállást is neki köszönhetjük. Nagyon szeretett volna velünk jönni az egész túrán, de sajnos erre most nem volt lehetőség. Ő azonban már annak is nagyon örült, hogy a skóciai részt együtt tehettük meg” – mesélte a skót sztár.

A csapat hat héttel az indulás után elérte Afrikát, ahol számos kaland várt rájuk. A cél Afrika legdélebbi pontja, a Cape Agulhas, addig már csak 13 600 kilométer van hátra. Ewan és csapata Skócia, Anglia, Franciaország, Olaszország, Szicília, Tunézia, Líbia és Egyiptom után jelenleg a kietlen Szudán lakatlan vidékein motoroznak.

„Az egész utat közel egy évig terveztük, és januárra már szinte minden készen állt. Az előkészületek nagyon sok időt vettek el, de megérte” – mondta Charley. „Fantasztikus érzés volt, ahogyan az alagúton keresztül átértünk Franciaországba, mert úgy éreztük, hogy most hagytuk el igazán a szülőföldet, és léptünk a kalandok földjére. A Mont Blanc alagúton próbáltunk olyan gyorsan átmenni, amilyen gyorsan csak lehetett, de egész végig esett az eső, kész rémálom volt” – tette hozzá Charley. A hosszú olaszországi és szicíliai út után a forró Tunéziába érkeztek, ahol a meleg mellett az ellentmondásos bürokrácia fogadta őket, ami hét órás megállásra kényszerítette a csapatot.

Sajnos az út megpróbáltatásai itt nem értek véget. A líbiai határnál – a több hónapos tárgyalások ellenére – nem fogadták el a csapat producerének, rendezőjének, az amerikai David Alexanian-nek és a csapat operatőrének, Jimmy Simak-nak a beutazási kérelmét. Így a csapat egy rövid időre kettészakadt. A csapat Líbiában tapasztalhatta meg először igazán, hogy milyen könyörtelen és rideg tud lenni egy heves sivatagi homokvihar. A két BMW R 1200 GS Adventure azonban ellenállt az engesztelhetetlen homoktengernek, és a két kalandort a legközelebbi városba vitte, ahonnan a csapat egy kis pihenő után újra nyakába vette a sivatagot.

„A motorok kiválóan szerepeltek ebben az extrém környezetben, és nagyon dinamikusan szelték a kilométereket. Pár alkatrészt még fel kellett szerelnünk a motorokra, de ezeket bárki beszerezheti, amikor megveszi motorját egy üzletben. Minden rendben volt a motorokkal, és nagyon sokáig még egy defektünk sem volt” – mondta Charley.

A csapat azóta megjárta fáraók földjét is, és Egyiptomból egy kideszkázott komppal jutottak át a Nasser tavon, és érkeztek meg Aswanba. Ewannak és Charleynak Szudánban a forró Bayuda sivatag mellett a kellemetlen útviszonyokkal, és a nomád törzsekkel is meg kell majd küzdeniük. De már „csak” 13 600 kilométer van hátra Afrika legdélebbi pontjáig.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pünkösd miatt rövid hét volt, vagyis nekem olyan szerencsém volt, hogy több nap volt pihenős...
Bővebben...
Az ovi utolsó hete nagyon kemény. Mármint nekem... Évzáró, utolsóminden, táborszülői, sulisintéznivalók, füzetcsomagátvétel, apáknapja, úristenmindjártittazanyámis,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!