Afrikai kaland - Long Way Down

A színész és társa több mint tizenegyezer kilométert tett már meg a két BMW R 1200 GS Adventure nyergében.

Ewan McGregor, a Star Wars trilógia sztárja és Charley Boorman idén május elején a skóciai John O’Groats-ból vágtak neki a 25000 kilométeres útnak egy-egy BMW R 1200 GS Adventure nyergében. Az első nagy megtiszteltetés még Skóciában érte a két kalandort, hiszen engedélyt kaptak arra, hogy a királyoknak fenntartott Mey kastélyban tölthessenek egy éjszakát. Az eset azért is volt kivételes a csapat számára, mert a következő éjszakát, már menetrend szerint, a saját sátrukban töltötték.

HIRDETÉS (x)

 

„Nagyon örültem annak, hogy Skóciából indítottuk ezt a hatalmas túrát, mert amellett, hogy itt vannak a világ legjobban motorozható útjai, a táj is egészen elképesztő” – mondta Ewan, aki egykoron Jude Law szobatársa volt a londoni Guildhall School of Music and Drama iskolában. „Az sem fordul elő gyakran, hogy a testvéremmel és édesapámmal motorozhatok együtt. A testvérem segített megszervezni a Skócián keresztül vezető utat, és a kastélyszállást is neki köszönhetjük. Nagyon szeretett volna velünk jönni az egész túrán, de sajnos erre most nem volt lehetőség. Ő azonban már annak is nagyon örült, hogy a skóciai részt együtt tehettük meg” – mesélte a skót sztár.

A csapat hat héttel az indulás után elérte Afrikát, ahol számos kaland várt rájuk. A cél Afrika legdélebbi pontja, a Cape Agulhas, addig már csak 13 600 kilométer van hátra. Ewan és csapata Skócia, Anglia, Franciaország, Olaszország, Szicília, Tunézia, Líbia és Egyiptom után jelenleg a kietlen Szudán lakatlan vidékein motoroznak.

„Az egész utat közel egy évig terveztük, és januárra már szinte minden készen állt. Az előkészületek nagyon sok időt vettek el, de megérte” – mondta Charley. „Fantasztikus érzés volt, ahogyan az alagúton keresztül átértünk Franciaországba, mert úgy éreztük, hogy most hagytuk el igazán a szülőföldet, és léptünk a kalandok földjére. A Mont Blanc alagúton próbáltunk olyan gyorsan átmenni, amilyen gyorsan csak lehetett, de egész végig esett az eső, kész rémálom volt” – tette hozzá Charley. A hosszú olaszországi és szicíliai út után a forró Tunéziába érkeztek, ahol a meleg mellett az ellentmondásos bürokrácia fogadta őket, ami hét órás megállásra kényszerítette a csapatot.

Sajnos az út megpróbáltatásai itt nem értek véget. A líbiai határnál – a több hónapos tárgyalások ellenére – nem fogadták el a csapat producerének, rendezőjének, az amerikai David Alexanian-nek és a csapat operatőrének, Jimmy Simak-nak a beutazási kérelmét. Így a csapat egy rövid időre kettészakadt. A csapat Líbiában tapasztalhatta meg először igazán, hogy milyen könyörtelen és rideg tud lenni egy heves sivatagi homokvihar. A két BMW R 1200 GS Adventure azonban ellenállt az engesztelhetetlen homoktengernek, és a két kalandort a legközelebbi városba vitte, ahonnan a csapat egy kis pihenő után újra nyakába vette a sivatagot.

„A motorok kiválóan szerepeltek ebben az extrém környezetben, és nagyon dinamikusan szelték a kilométereket. Pár alkatrészt még fel kellett szerelnünk a motorokra, de ezeket bárki beszerezheti, amikor megveszi motorját egy üzletben. Minden rendben volt a motorokkal, és nagyon sokáig még egy defektünk sem volt” – mondta Charley.

A csapat azóta megjárta fáraók földjét is, és Egyiptomból egy kideszkázott komppal jutottak át a Nasser tavon, és érkeztek meg Aswanba. Ewannak és Charleynak Szudánban a forró Bayuda sivatag mellett a kellemetlen útviszonyokkal, és a nomád törzsekkel is meg kell majd küzdeniük. De már „csak” 13 600 kilométer van hátra Afrika legdélebbi pontjáig.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ez a sztori hetekkel ezelőtt történt, de mivel a technika keresztbehúzta a fotóblogomat, így most...
Bővebben...
Lépésről lépésre haladunk. A kis lakásunk értékbecslése megtörtént, várjuk a bank visszajelzését. Türelemmel kell lennünk,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!