Mi jöhet még?

Ott tartottam, hogy életem első útjára indultam lobogó széldzsekiben, sálban, apu őskesztyűjében, sebtében zsebre vágott iratokkal dolgozni.

Maga az út frenetikus élmény volt, kisebb nagyobb vigyorrohamokkal tarkítva. Az irodámban átöltöztem kosztümbe és lehuppantam az asztalomhoz zizgő-bizsergő-zsibbadó csuklóval, tenyérrel és talppal gőzerővel tárcsázni kezdtem a Hordatagokat, családot, ismerősöket egyszóval mindenkit akit csak értem, hogy elújságoljam az életem eddigi legnagyobb élményét.

HIRDETÉS (x)

Ebédig nagy nehezen sikerült is lenyugodnom és talán volt 1-2 perc, amikor a munka közelébe kalandoztak a gondolataim. Elő az ebédjeggyel, és irány az étkező! Hova is tettem? Ja, igen a forgalmiban utazott a széldzsekim zsebében. Hoppá, nyitva az összes zsebem! Iratok sehol. Basszus! A menetszél kinyitotta a zsebeimet és kirepültek az irataim!

Fogtam magam, a korgó gyomromat, átöltöztem a motoros szerkónak legnagyobb jóindulattal sem nevezhető rucimba, és elindultam hazafelé megkeresni, amit elveszítettem. Hogy ne legyen annyira egyszerű a képlet, éppen lekaszálták a füvet a 62-es mindkét oldalán, így biztosnak tűnt, hogy a friss ropogós jogsimra, a vadiúj forgalmimra és a régebbi irataimra is keresztet vethetek.

Egyenesen az újvárosi okmányirodába vettem az irányt. Bukósisaktól szopott gombóc fejjel készült el az összes fotó rólam az újdonatúj dokumentumaimhoz, és a Hölgy szavait idézve „csak 1-2 hetet kell várnom amíg megérkeznek”. Két lehetőségem volt ez után, vagy kockáztatok és iratok nélkül motorozom, vagy szépen megvárom amíg megérkeznek a papírjaim, addig pedig elvitetem magamat dolgozni az egyik kollégámmal.

Gondolom, hogy mondanom sem kell mennyit hezitáltam azon, hogy mi legyen! Gombóccal a torkomban mentem két keréken dolgozni 3 teljes hétig („CSAK”). Az első dolgom volt beszerezni egy övtáskát az új szopott gombóc irataimnak, amikkel kiegészülve rögtön az 1500 km-es szervizre vihettem Öcsikét egy kényeztető olajcserére.

AZ ELSŐ TÚRA A HORDÁVAL

Egy júniusi szombaton, szikrázó napsütésben találkoztunk a (Nekik) szokásos benzinkúton. Egy Kawa 750 egy Suzuki SV 1000 és egy Suzuki GSXR 1000 társaságában elindultunk becserkészni Újvárosból Orfűt. Hallottunk valamit egy hidegfrontról, de nyilván nem érkezhet meg ma, hiszen sütött a nap ezerrel.

Mire elértünk Dunaföldvárra, már leszakadt az ég. Vártunk 30-40 percet hátha elillan a front és kisüt a nap. Addig is a jó meleg blokkoknál szárítgattuk magunkat. Az eső meg csak hullt! Be kellett látnunk, hogy ez nem a legmegfelelőbb nap a motorozáshoz és lógó orrokkal hazarobogtunk a zuhogó esőben.

Még jó, hogy akkor épp szüleimnél laktam, mert kellett az egész család összefogása a csurom vizes farmerom lefejtésében. Tudja meg ország-világ, hogy nyáron esőben azért jó motorozni, mert ha szemből jön egy kamion, akkor az úttest által felmelegített vízfüggöny kellemesen átmelegíti az ember lányát.

KALAND 1.

Egy átlagos munkanapot követő hazafelé úton, egy annál kellemesebb motorozás közben Perkáta után döngettem hazafelé az emelkedőn, amikor úgy éreztem, mintha elfogyna a szufla Öcsikéből. Mi a fene?! Ez az emelkedő nem fogott ki Rajta eddig. Mi történhetett???

Az emelkedő után újra erőre kapott, majd 500 méter után leállt a motor és már beindítani sem lehetett. Megálltam, sztenderre tettem a járgányt, és elkezdtem nézegetni, hogy mi lehet a hiba. Hosszas szemlélődés után egyszer csak észrevettem, hogy a benzincsap RES-en van. Basszus! Az utolsó tankoláskor elfelejtettem visszaállítani alapállapotba! Kifogyott a benzinem 30 kilométerre a legközelebbi kúttól és Újvárostól.

Felhívtam nagy szégyenkezve az egyik Hordatagot, hogy legyen drága kisegíteni egy kanna benyóval, mert ciki ide, ciki oda nem jutok haza így üres tankkal. Jött, hozott és veszettül kiröhögött! Megérdemeltem! Na de, mi jöhet még???

Folyt.köv!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!