13. Motoros Búcsú a balesetmentes közlekedésrehívta fel a figyelmet

Tartalomjegyzék

13 motoros bucsu ecsed 16Az elsősegélynyújtó bemutató, a véradás, mint lehetőség mellett, a programokkal párhuzamosan a szombati napon ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehettek részt az előzetesen regisztrált motorosok az idei ecsédi Motoros Búcsú ideje alatt.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány által kezdeményezett és partnerként segítő, támogató motoros szervezetek (Ecsédi Motoros Egyesület, MOTaMOT, Szkíta Motoros Egyesület, Felvidéki Motorosok, Hunyadi Rend és a MotorkerékPálosok közössége) közös eseménye már péntek délután kezdetét vette a hivatalos megnyitóval. Az alapítvány részéről Csontos Péter koordinátor, az Ecsédi Motoros Egyesület részéről pedig Pásztor Róbert köszöntötte az érkezőket, és hangsúlyozták a motoros zarándoklat fontosságát, keresztény hitünk melletti kiállást.

A fogadónapon a megnyitót követően ünnepi szentmisével és fáklyás körmenettel folytatódott a program, melyet a helyi plébános Varga József plébániai kormányzó celebrált. A szentmisében Varga József atya felhívta rá mindenki figyelmét arra, hogy „… a mi életünkben is végbe mehet a feltámadt Jézussal való találkozás!” … „Talán a motorosok tudják azt a legjobban, miközben az utakat szelik, mennyire kiszolgáltatottak. Ki vannak szolgáltatva az időjárásnak, a közlekedés viszontagságainak, és a környezetünknek; és csak Jézusban bízhatnak!”

HIRDETÉS (x)

A fáklyás körmenetet követően Ambrus Károly tárogatón játszott az egybegyűlt érdeklődőknek, majd vacsora várta a zarándokokat, melyet az Ecsédi Motoros Egyesület készített és ajánlott fel.

A Motoros Búcsú második, mondhatni a főnapján, ünnepélyes megnyitó keretében Csontos Péter az alapítvány alapítója és koordinátora örömmel fogadta a régi és új motoros zarándokokat, hangsúlyozva az idei évben a balesetmentes közlekedés fontosságára felhívó programokat, ezt követően a helyi Motoros Egyesület részéről Dr. Gorda Éva köszöntötte az érkezőket, aki egy megindító történettel kívánta szemléltetni az esemény hagyományoknak megfelelően való megtartását, a motoros áldás hitbéli és egyéni életükben való megélését. A megnyitón Machovits László is köszöntött mindenkit, és az előző napi szentmisére utalva a Feltámadt Krisztussal való találkozásra invitálta a jelenlévőket.

13 motoros bucsu ecsed 20Az igen kegyes, napos időjárásnak köszönhetően lassan megtöltötték motorosok és érdeklődő egyének a kápolna környékét. Miközben a programnak megfelelően haladt minden szépen sorban. A megnyitó után író-olvasó találkozóra került sor Benkő László és Csikász Lajos írók közreműködésével, valamint Machovits László (Hunyadi Rend) moderálásával.

A jó kedélyű és kötetlen beszélgetés érintette a sorsfordító történelmi pillanatokat, a jobbnál jobb valós vagy kitalált, de a történet vezetés szempontjából szükséges karakterek sorsát, az írók munkáját, viszontagságait és kutatását, valamint a csaták, sorsok, személyiségekhez való kapcsolatukat. Neves történelmi személyekről (Kinizsi Pál, II. Rákóczi Ferenc) tudhattuk meg milyenek is lehettek a kutatások alapján a valóságban, hol terülhet el egy-egy vár, hol zajlottak a csaták valóban, mi változott a régi korokhoz képest, és még sok minden másról is szó esett ezen a remek pódiumbeszélgetésen.

Az író-olvasó találkozó után finom ebéddel várták a helyi motoros egyesület tagjai a vendégeket, melyet a MOTaMOT ajánlott fel. A nap során számos motoros és nem motoros adta a vérét a véradókamionban, hogy minél több életet megmenthessenek! Jó volt látni, hogy fiatalok és középkorúak egyaránt fontosnak tartották egy kis tűszúrást elviselve segíteni másokon; köszönjük a Magyar Vöröskereszt Hatvan Területi Szervezetének a közreműködő segítséget.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pünkösd miatt rövid hét volt, vagyis nekem olyan szerencsém volt, hogy több nap volt pihenős...
Bővebben...
Az ovi utolsó hete nagyon kemény. Mármint nekem... Évzáró, utolsóminden, táborszülői, sulisintéznivalók, füzetcsomagátvétel, apáknapja, úristenmindjártittazanyámis,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!