13. Motoros Búcsú a balesetmentes közlekedésrehívta fel a figyelmet

Tartalomjegyzék

13 motoros bucsu ecsed 16Az elsősegélynyújtó bemutató, a véradás, mint lehetőség mellett, a programokkal párhuzamosan a szombati napon ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehettek részt az előzetesen regisztrált motorosok az idei ecsédi Motoros Búcsú ideje alatt.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány által kezdeményezett és partnerként segítő, támogató motoros szervezetek (Ecsédi Motoros Egyesület, MOTaMOT, Szkíta Motoros Egyesület, Felvidéki Motorosok, Hunyadi Rend és a MotorkerékPálosok közössége) közös eseménye már péntek délután kezdetét vette a hivatalos megnyitóval. Az alapítvány részéről Csontos Péter koordinátor, az Ecsédi Motoros Egyesület részéről pedig Pásztor Róbert köszöntötte az érkezőket, és hangsúlyozták a motoros zarándoklat fontosságát, keresztény hitünk melletti kiállást.

A fogadónapon a megnyitót követően ünnepi szentmisével és fáklyás körmenettel folytatódott a program, melyet a helyi plébános Varga József plébániai kormányzó celebrált. A szentmisében Varga József atya felhívta rá mindenki figyelmét arra, hogy „… a mi életünkben is végbe mehet a feltámadt Jézussal való találkozás!” … „Talán a motorosok tudják azt a legjobban, miközben az utakat szelik, mennyire kiszolgáltatottak. Ki vannak szolgáltatva az időjárásnak, a közlekedés viszontagságainak, és a környezetünknek; és csak Jézusban bízhatnak!”

HIRDETÉS (x)

A fáklyás körmenetet követően Ambrus Károly tárogatón játszott az egybegyűlt érdeklődőknek, majd vacsora várta a zarándokokat, melyet az Ecsédi Motoros Egyesület készített és ajánlott fel.

A Motoros Búcsú második, mondhatni a főnapján, ünnepélyes megnyitó keretében Csontos Péter az alapítvány alapítója és koordinátora örömmel fogadta a régi és új motoros zarándokokat, hangsúlyozva az idei évben a balesetmentes közlekedés fontosságára felhívó programokat, ezt követően a helyi Motoros Egyesület részéről Dr. Gorda Éva köszöntötte az érkezőket, aki egy megindító történettel kívánta szemléltetni az esemény hagyományoknak megfelelően való megtartását, a motoros áldás hitbéli és egyéni életükben való megélését. A megnyitón Machovits László is köszöntött mindenkit, és az előző napi szentmisére utalva a Feltámadt Krisztussal való találkozásra invitálta a jelenlévőket.

13 motoros bucsu ecsed 20Az igen kegyes, napos időjárásnak köszönhetően lassan megtöltötték motorosok és érdeklődő egyének a kápolna környékét. Miközben a programnak megfelelően haladt minden szépen sorban. A megnyitó után író-olvasó találkozóra került sor Benkő László és Csikász Lajos írók közreműködésével, valamint Machovits László (Hunyadi Rend) moderálásával.

A jó kedélyű és kötetlen beszélgetés érintette a sorsfordító történelmi pillanatokat, a jobbnál jobb valós vagy kitalált, de a történet vezetés szempontjából szükséges karakterek sorsát, az írók munkáját, viszontagságait és kutatását, valamint a csaták, sorsok, személyiségekhez való kapcsolatukat. Neves történelmi személyekről (Kinizsi Pál, II. Rákóczi Ferenc) tudhattuk meg milyenek is lehettek a kutatások alapján a valóságban, hol terülhet el egy-egy vár, hol zajlottak a csaták valóban, mi változott a régi korokhoz képest, és még sok minden másról is szó esett ezen a remek pódiumbeszélgetésen.

Az író-olvasó találkozó után finom ebéddel várták a helyi motoros egyesület tagjai a vendégeket, melyet a MOTaMOT ajánlott fel. A nap során számos motoros és nem motoros adta a vérét a véradókamionban, hogy minél több életet megmenthessenek! Jó volt látni, hogy fiatalok és középkorúak egyaránt fontosnak tartották egy kis tűszúrást elviselve segíteni másokon; köszönjük a Magyar Vöröskereszt Hatvan Területi Szervezetének a közreműködő segítséget.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!