Harley-Davidson sajtótúra + Fat Bob tesztvezetés az Open Road Festen

Csömör Hermina - . Motoros találkozó

harley davidson sajto 2018 4Felvirradt az Open Road Fest sajtótúrájának napja június 6-án. Némi bizsergéssel vártam, mert ilyen utolsó pillanatos beesés volt részemről, "ha jut neked motor"- és jutott!

Jó lemenni a nulladik napra, mert még frissen pezseg mindenki. Pláne frissítő hazafelé este az eső, ami idáig az utóbbi három évben mindig elkapott, de ahogy nézem, egyre durvább az első napi vihar éjjel...

Szeretem ezt a sajtótúrát. Kicsit bandázás, kicsit tesztelés, és legfőképp a fesztiválozás azon része délután, amikor még mindenki valamennyire épeszű, nem dőltek be a motorok se még a sárba, és még lehet beszélgetni az emberekkel.

HIRDETÉS (x)

11-kor NaNával a Diósdi kúton találkoztunk, selfizés, útvonal kitalálás, de még ugorjunk be az RMC-be esőcsizmáért, mert praktikus lenne. Mondtam az tuti, mert én mindig elázok az Open Road Festen, most hoztam fürdőruhát, esőruhát, váltórucit, hátha sikerül megelőzni a Murphit, de az erre inkább bekeményített.

openroadfest sajtotura 2018 6Útközben lefelé menet csak kétszer áztunk el. Lepsény előtt felvettük az esőruhát, aztán egy kis ABC udvarára behajtottunk a mikronnyi tető alá, és odacsorgattuk az esőlevet a pékárupult elé. Az esőt jellemzően egy kisbusz is meg-megállt inkább, ő se hajtott tovább az egybefüggő zivatarban. 

Némi ebédfélében törtük a fejünket, aztán megelégedtünk pár gyümölccsel. Amikor már vállalhatóan esett, visszaültünk a vasakra és egészen Balatonakarattyáig jutottunk, mikor is a következő vízfal állta utunkat.

Ott megadtuk magunkat a sorsnak, és ettünk benzinkutas szendvicseket, közben meg tájékoztattuk a bajuszos sorstársat, aki épp Pest felé hajtott, hogy arrafelé ez a két zivatar épp össze fog érni, és az időképen a radar már fekete, szóval gondolja át kétszer mennyire siet.

Kicsit megint vártunk, aztán tovább indultunk, és mire leértünk addigra majdnem 3 óra lett a nem tervezett megállók miatt. Viszont lent sütött a nap, némi felhő időnként bezavart, de alapvetően jó idő volt.

Bandáztunk egy kicsit a többi újságíróval. Kiderült, ki a 7-esen ki a 8-ason ázott szarrá lefelé jövet, aztán némi vacillálás után levettem az esőkabátot a sajtótúrára. Összefutottam az alsóörsi fotósokkal is, jó volt látni a kollégákat.

 


openroadfest sajtotura 2018 14Induljon a teszt!

A vasakat végignézve elég dögös az idei HD felhozatal, és kiderült, hogy mit osztottak az égiek: 2017-es évjáratú Fat Bob jutott. Ledes lámpák, zorall fekete külső és akkora kormány, hogy fékezéskor meg kuplungoláskor előre kellett dőljek, hogy biztonsággal elérjem őket. Hiába no, a karom még mindig nem elég hosszú ehhez a fazonhoz, egyébként meg minden frankó kéznél-lábnál volt.

A motor igen kényelmes, és gondoltak a szorosan lábnál vezetett kipufogóra is: praktikus és szép is a védőlemez rajta, bár összetaposásra hajlamosít. Külsejét tekintve ilyen hájtek csopper fazon a ledek miatt, és a kézzel is könnyen állítható hátsó lengéscsillapítójával. A motor járása nagyon klasszikus: beindításkor felmorranva megrázza magát, majd kellemesen mélyről brummogva-hörögve húz el a naplementébe.

HIRDETÉS (x)

Nagyon jól dönthető, a súlypontja az üléspozíció alatt érződik. A döccenőket elég szépen veszi, a futóművei szerintem egészen használhatóak a csopperes életérzést keresők motorozási dinamikájához. Nem üt fel a nagyobb gödröknél se, nem kemény, hanem ilyen kényelmesen hajózós járása van a vasnak. Szociálisan is igen kelendő, a sajtónépek a Nagyvázsonyi várnál szívesen cseréltek volna, de nem adtam.

A másfél óra alatt arra a következtetésre jutottam, hogy egy igen kiegyensúlyozott, jól kezelhető nyugodt paripája ez a HD istállónak, kellemesen ötvözve benne a régi kor stílusát és az új technológiákat.

 

Aztán közösen nyaltunk egy fagyit, és a kellemes Balatoni lankák mentén visszagurultunk a bázisra, a Pelsó kempingbe. Kaptunk száraz HD pólókat meg kitűzőt, de idén elmaradt a csapatépítő kolbászvadászat, amit annyira nem is hiányoltam. Délután még lógtam a haverokkal: lenyúltam a Guzzit Felsőörsig meg vissza, hogy NaNát elkísérjem valameddig, aztán pancsoltunk az aranyfényű naplementében miközben a srácok ki-be hajigálták a pálinkás palackot a part és a víz között.

 

openroadfest sajtotura 2018 32zületett vállalhatatlan parti szelfi, amin pont én nézek ki úgy, mint aki a legtöbbet itta (pedig nem is), faltam pilóta kekszet, és megnéztük az Elvis imitátort, aztán valami jóféle lepényt is etetett velem a Csókás Peti, végül az a nyomorult eső csak nem akart elállni és esőben kellett hazamenjek.

A yardok kifelé menet ott ácsorogtak és fújatták a digitális szondát. Simán alhattam volna ott, mert volt szabad sátor, de hát a kötelesség, meg az építkezés má megint bekavart...

Székesfehérvárig esett egyfolytában, Lepsénynél lépésben kellett menjek, mert 10 centis víz hömpölygött... Persze az esőgatyát nem vittem, bugyiig nedvesen értem haza, a kutya meg röhögött rajtam, de az is lehet, csak örült, hogy hazaértem. 

Szóval a fesztivál zajlik, jók a bulik, menjetek és élvezzétek!

openroadfest sajtotura 2018 32openroadfest sajtotura 2018 32openroadfest sajtotura 2018 32openroadfest sajtotura 2018 32

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS