Az eddigi legnagyobb European Bike Week zajlott le Faaker Seen

Tartalomjegyzék

harley davidson european bikeweek 2017 17A világ minden részéről több mint 125 000 motoros, és 70 000 motorkerékpár érkezett a dél-ausztriai Karintia tartományban található Faaker Seebe múlt hétvégén, ahol idén 20. alkalommal rendezték meg Európa legnagyobb Harley-Davidson fesztiválját. 

Az idei Faaker See címszavakban: 

  • Karen Davidson egyenesen Milwaukeeból érkezett az eseményre
  • A teljes 2018-as Harley-Davidson Softail® család az esemény központjában
  • A módosított Harley-Davidson Street Rod 750-esek versenyeztek a kimondottan erre a célra épített ovális pályán
  • 25 zenekar lépett fel a nagyszínpadon, köztük a Black Stone Cherry és a The Picturebooks
  • Az épített motorok szépségversenyére több mint 70 nevezés érkezett
  • Több mint 10 000 motoros vett részt a legendás vasárnapi motoros felvonuláson

A hatalmas buli számtaln különbözpő nezetiségű és stílusú embert hoz össze évről-évre, akiknek azonban van egy közös hobbijuk, a Harley-Davidson motorkerékpárok szeretete. 

HIRDETÉS (x)

A látogatók között ott volt a Harley-Davidson gyár egyik alapítójának unokája is. Karen Davidson, aki egyenesen Milwaukeeból érkezett, hogy részt vehessen az idei utolsó nagy európai motoros találkozón. 

Idén újdonságnak számított a flat track verseny, amely nemzetközi, meghívásos Hooligan Simultaneous Time Trial (STT) néven futott, és Európa 20 neves újságírója élhetett a lehetőséggel, hogy kipróbálja magát az egyedi Street Rod 750-esek nyergében. A motorokat kifejezetten erre az alkalomra alakították át, módosított kormányt, -ülést, -benzintankot, -kipufogókat, -kerekeket és -gumikat kaptak a versenyre.  

Az újságírók gyakorlása szeptember 5-én zajlott, 6-án pedig már élesben ment a verseny. A lényeg a szórakozás volt, hiszen a versnyzők életükben először motoroztak ovális pályán, és teljesen különböző motoros tapasztalattal rendelkeztek. Az oktatásukat Marco Belli, négyszeres olasz bajnok vállalta magára, aki az Egyesült Királysában és Európában is nevet szerzett már magának ebben a sportágban. 

A verseny gyors volt, veszélyes és nagyon szoros, vagyis tipikus flat track csata. A harmadik helyen Dario Suzuki, a szabadúszó japán újságíró ért be a célba, másodikként a spanyol Ferran Mas, a Solo Moto munkatársa végzett, az első helyet pedig az olasz Elia Sammartin szerezte meg a Rider's Magazintól. Az igazi díjat azonban valószínűleg Ferran Mas tudhatja magáénak, hiszen ő hazavihette az 1-es rajtszámú Street Rodot, amin versenyzett, mivel a döntőben övé volt a leggyorsabb kör. 

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Neked feltűnt, hogy a vadlibák olyanok, mint a motorosok? Mindig csapatban járnak, alakzatban vonulnak és...
Bővebben...
Nem akartam megint a kuytámról hozni képet, mert szinte csak őket fotoztam a múlt héten....
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!