62. WIMA Rally Ausztria

Tartalomjegyzék

62. WIMA Rally AusztriaJúlius 29-én vasárnap már a szokásos izgalommal vártam az indulást. Ismét egyedül vágtam neki az 530 km-es útnak, de ezúttal nem én voltam az egyedüli magyar.

Természetesen esőben indultam el a tavalyihoz hasonlóan és az úti célig még legalább háromszor kapott el az eső. Túléltem. Párom Budapestről indult és Reingersben találkoztunk, majd Prágától 4 berlini ismerőssel motoroztunk tovább. Ők még pénteken elindultak, majd az utolsó „pár” kilométert együtt tettük meg.

Hanfdorf Reingers Ausztria északi részén, közvetlenül a cseh határ mentén fekszik. Érkezéskor ez a 688 lelket számláló település lakói, érdeklődve, mosolyogva, az utcán integetve fogadtak minket. 

HIRDETÉS (x)

Bár számomra még csak a második alkalom volt, mégis nagy örömmel vettem tudomásul, hogy a tavalyról ismert arcok emlékeznek rám. Tizennégy országból, 170 fő érkezett a rendezvényre ami viszonylag kevésnek mondható, de mivel 90%-ban csak sátorban volt lehetőség az egy hét alatt aludni, ezért 80-100 fővel kisebb volt az idei létszám. Mindösszesen 5, azaz öt férfi képviselte az erősebb nemet, na de mégiscsak egy nemzetközi női egyesületről beszélünk, nem de? 

Az első este a regisztráció után lazán telt, mindenki sátrat állított, kipakolás, egymás üdvözlése, az első sörök elfogyasztása volt a program. 

 

Másnap kipihenve az utat, bejártam a kemping területét és nyugtáztam, hogy ismét csodás helyet találtak a szervezők. A rendezett városka, a jó minőségű utak, a fürdésre is alkalmas tó strandröplabda pályával, gyönyörű látványt nyújtottak, a jó levegőről nem is beszélve. 

 

Este következett a megnyitó vacsora, a résztvevő országok lobogóját látva azonnal kiszúrtam a mi zászlónkat is. Az asztalon Reingers kultúrnövénye, a vadkender volt a vázákban, majd az este folyamán fel is hívták a figyelmünket, rá, hogy ha lehet ne szívjuk el. Ruhát, kötelet, szappant, olajat és még sört is készítenek belőle, utóbbiból jó pár elfogyott az este folyamán. 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Az egyik nyilvános motoros csoportban felmerült annak a lehetősége, hogy a csapat moderátora egy KRESZ...
Bővebben...
Múlt héten elmentem egy nyílt napra a MAMI motorkerékpár szerelő szakközépiskolába. Nagyon megörültek nekem, azt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!