Rock a tó körül - 14. Vízparti Rock&Roll Weekend

cadillac20072563A gárdonyi Sport Beachen a hangulat napközben alig különbözött bármelyik másik kánikulai strandétól. Eltekintve persze a lángnyelves fürdőgatyás és cseresznyés bikinis, tetovált fürdőzők relatív nagy számától. De amikor lement a nap, előbukkantak a zselézett-hajú tornacipős jampecok, és a pörgős-szoknyás csini-csajok. Na akkor kezdődött a fergeteges buli.

Ebben az évben már 14. alkalommal gyűltek össze a jampecok a Cadillac táborban, hogy négy napon keresztül hallgassák a rockabilly muzsikát és ropják a táncot. Az utóbbi években a motorosok száma is egyre nő a rendezvényen, ami talán annak is köszönhető, hogy a tábor fő szervezője, Cactus - aki egyben a hétvégén többször is fellépő Prison Band tagja - szintén egy szépen átalakított bobber Sportster tulajdonosa.

Persze a rockabilly alaposan megszűri az itt felbukkanó motorosokat. Ahogy Cactus megállapította, ide azok bikerek járnak, akiknek már nem kell motorostalálkozókon bizonyítaniuk. Persze az is igaz, hogy az 50-60-as évek zenéjéhez ugyanennek a korszaknak a motorjai passzolnak, így aztán tarolt a vashenger, köszönhetően annak a shovelheades brigádnak, akik a kemping sarkában elrejtőzve táboroztak, és a motorosok között is egy jól meghatározható, külön kasztot alkotnak.

HIRDETÉS (x)

A hétvége folyamán persze senki nem unatkozott napközben sem. Miközben pecsenyére sült a napon, megcsodálhatta a strandon kiállított gyönyörűen restaurált amerikai autókat, és a veterán Opeleket, volt strandröplabda bajnokság, flipperverseny, és vasárnap még bográcsos főzőverseny is, amihez a húst a szervezők biztosították.

Nekem egyébként a legviccesebb műsorszám a vízi táncverseny volt, ahol a párok nem törődve a térdig érő vízzel, ugyanazokat az akrobatikus elemeket mutatták be, mint a parketten. A lányokat partnerük simán áthúzta a lába között, vagy megforgatta a fenekén az iszapban úgy, hogy a fuldoklásnak nyoma sem látszott az arcukon. A tánc zökkenőmentesen, ritmusra folytatódott, végig fülig érő mosollyal.

 

Alkonyat után a fürdőzőkből igazi „ötvenesévekes” figurák váltak. A srácok felhajtott szárú, szűk farmerben, dorkóban, és fehér pólóban feszítettek, hajukat hátra nyalták, a csajok pöttyös szoknyát és babacipőt húztak. A koncertsátorban a legjobb magyar rockabilly bandák játszottak, akik között a PV & the Heartbeats nevű holland banda muzsikája olyan volt, mint a Képújság aláfestő zenéje. Persze a közönséget ez a legkevésbé sem zavarta. Aki ide eljött, annak tutira bugi van a lábában, és ha tetszik, ha nem, a jampecok reggelig táncolnak!

cadillac20072587cadillac20072611cadillac20072620cadillac20072622cadillac20072631

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!