A koronavírus elérte az autókiállításokat is

genfi motor showHárom nappal a sajtómegnyitó előtt lemondták a szervezők a 90. Genfi Nemzetközi Autókiállítást a koronavírusra hivatozva.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy mivel a svájci hatóságok egy igazolt koronavírus-fertőzés miatt megtiltották az ezer főnél nagyobb rendezvények megtartását, a szervezők lemondták a Genfi Nemzetközi Autókiállítást (GIMS).

A kiállítók a standjaikkal már 90-95 százalékban készen voltak, az autók többségét a hétvégén szállították volna Genfbe. A kártérítésről a szervezők tájékoztatása szerint azonnal megkezdik a tárgyalást. A betervezett autóbemutatók sorsáról a gyártók döntenek.

HIRDETÉS (x)

A világ egyik legnagyobb autóipari rendezvénye a Genfi Nemzetközi Autókiállítás ugyannema legnagyobb kiállítás a maga nemében, de általában egy hét alatt közel félmillió látogatót fogad.

A GIMS 90. kiadása, máricus 2-án, hétfőn nyitott volna a sajtó képviselői számára. A nagyközönségnek várnia kellett volna még pár napot, ugyanis a hivatalos nyitvatartás 2020. március 5-15-ig tartana. A Szövetségi Tanács 2020. február 28-i beavatkozási határozata alapján Svájcban nem lehet megtartani egyetlen olyan rendezvényt sem 2020. március 15-ig, amely meghaladja az 1000 látogatót.

A szervezők elfogadták a döntést és így nyilatkoztak: "Sajnáljuk ezt a helyzetet, de a résztvevők egészsége a mi és a kiállítóink kiemelt prioritása. Ez vis maior és óriási veszteség azoknak a gyártóknak, akik jelentős erőfeszítéseket tettek a genfi ​​jelenlétükért. Mindazonáltal meggyőződésünk, hogy megértik ezt a döntést "- mondta Maurice Turrettini, az Alapítvány Igazgatóságának elnöke. "Szeretettel szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek a GIMS 2020 kiadásának megszervezésében."

Néhány nappal a rendezvény megnyitása előtt a standok építése majdnem befejeződött. Egy hete, a 2020-as kiadást bejelentő sajtótájékoztatók során semmi sem utalt arra, hogy ilyen intézkedésre szükség lenne. A helyzet megváltozott az első megerősített koronavírusos betegségek megjelenésével Svájcban.

Az esemény valamennyi résztvevője jelentős pénzügyi veszteséggel számolhat, amit a következő hetekben fognak kiértékelni. A szervező elmondta, hogy az eseményre már megvásárolt jegyek visszatérítésre kerülnek.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!