Villámlátogatás a veronai Motor Bike Expo-n

Szerző: Alien, fotó: Zsiga Bertalan - . Motorkiállítás

berci a moto bike expon 17Kezdhetnénk a cikkünket úgy, hogy „kiküldött tudósítónk jelenti”, de ez ebben a formában nem lenne igaz. Egyrészt, mert nem a tudósítónk, nem is a miénk, és nem is mi küldtük. Ment ő magától is, mi csak lecsaptunk rá, mint pocokra a vadászó sas.

Zsiga Bercit már nem kell bemutatnunk nektek. Ő az, aki nem csak napszemüvegben és OCC sapkában hasonlít kísértetiesen az ifjabbik Paul Teutulra, hanem abban is, hogy saját maga építi egyedi motorjait. Aki eddig még nem hallott volna róla, egy korábban megjelent cikkünkben találhat róla információkat.

Berci jó pár éve dédelgetett álma, hogy egy nap felkerekedik, és ellátogat a híres, olaszországi motorkiállításra. Eddig mindig közbejött valami, ami miatt ez a program kimaradt. Vagy útitárs hiánya miatt, vagy épp lehetőség miatt esett dugába a program. Most családjával együtt vágott neki a 650 kilométeres és 11 órás útnak, és mi erről jól ki is faggattuk őt.

HIRDETÉS (x)

Mivel csak a vasárnapi napra mentek - amolyan reggel megyünk, este jövünk stílusban, - minden erejüket a kiállításra kellett tartalékolniuk. Az autós utazást ezért előrelátó módon kihagyták, mivel egy ilyen út főleg a sofőrből sok energiát kivesz, így a kiállításon már csak vánszorogtak volna. Lábodról elautóztak Siófokra, ott felszálltak a buszra, ami elvitte őket Veronába. Ilyen egyszerű az egész. Ott már nem kellett további járművekkel bajlódni, mert a buszpályaudvartól 2 kilométerre van a MBE területe, így egy kis sétával gyúrtak rá az egész napos mászkálásra.

berci a moto bike expon 01A reggel 9 órai nyitáskor hatalmas tömeg toporgott a kapuknál, ami egyértelmű bizonyíték arra, hogy van igény az ilyen rendezvényekre, mivel nagyon nagy a motorok rajongótábora. A tömeg egészen az este 6 órás zárásig kitartott. A több csarnokból álló kiállítás a budapesti Hungexpo területén megszokott méretektől eltérően sokkal nagyobb területet biztosít a motorok szerelmeseinek, illetve a kiállítóknak. Közel háromszorosa a hazainak.

Az egyikben az épített motorok versenyén induló alkotások foglaltak helyet, míg egy másikban azok az egyedi gépek, melyek csak kiállítás céljából érkeztek. Volt olyan csarnok, ahol az épp aktuális motormodellek, újdonságok várták az érdeklődőket, és persze olyan is, melyben a motorozáshoz és a motorépítéshez szükséges kellékeket szinte kivétel nélkül felvonultatták.

berci a moto bike expon 01Utóbbiakat meg is lehetett vásárolni, így Berci be is vásárolt néhány speciális ecsetet, melyekkel egyedi festéseket, finom vonalakat lehet kialakítani. Ilyen ecsetet Magyarországon már régóta nem talált.

Lapozz, és tudd meg, kikkel futott össze Berci


berci a moto bike expon 01A kiállítók között magyar résztvevő nem volt, de a többnyire olasz nyelvű tömegből ki-kiszűrődött néha magyar szó is. Míg a közönség annyira nem is, a meghívott sztárok már nemzetközibb csoportot alkottak. Berci összefutott a híres, nemrégiben elhunyt Arlen Ness fiával, Cory Ness-sel, aki természetesen apja nyomdokain halad tovább, és annak szellemében hirdeti a motorépítés igéjét.

Berci nagy sajnálatára kevés sztárral találkozott. A korábbi években lemaradt példaképeiről, a Teutul családról, amit nagyon sajnált, mivel a veronai szervezők ugyanazt a sztárt nem hívják meg a kiállításra többször, így arra sincs remény, hogy majd egyszer, a jövőben összejöjjön a nagy találkozás.

HIRDETÉS (x)

 Persze, más motorépítő kedvencei is vannak, így nagyon megörült, mikor hírt kapott arról, hogy Paul Yaffe is a meghívottak listáján szerepel. Annak már nem annyira, hogy bár valóban ott volt azon a vasárnapi napon, amikor Berci is, csak épp a találkozás nem jött össze, mivel Yaffe épp a feleségével volt városnéző körúton a környéken.

A kiállítás, a budapestihez hasonlóan rengeteg motoros programmal volt teletűzdelve, így aki megunta a csarnokokban a tolongást és a kabátban való izzadást, az a szabad ég alatt élvezhette a legkülönfélébb motoros bemutatókat. Berci leginkább az építetett motorokra fókuszált, és szorgalmasan fotózott is. Ezekből a fotókból most ti is láthattok néhányat, de ha Berci Facebook és Instagram oldalára, illetve a CSAM galériába ellátogattok, még többet láthattok belőlük.

Egy rövid videót is készített, mely még közelebb hozza a kiállítás hangulatát.

berci a moto bike expon 01

Volt is mit nézni a sok, egyedileg készült kétkerekűn, és ilyenkor kicsit ipari kémként funkcionálva magába gyűjtötte az ötleteket, melyek más formában a Berci által épített gépeken is visszaköszönhetnek majd.

Látnivaló volt bőven, mert a kreativitásnak nem lehet határ szabni. A nagy kedvencekből, a baggerekből is volt dögivel, így Berci szája rendesen ki is száradt a nyálcsorgatástól. Tervezi, hogy a jövőben is ellátogat majd a kiállításra, de ez erősen függ attól, hogy milyen sztárok lesznek a meghívottak listáján.

berci a moto bike expon 01A rég áhított út sikeresen lezajlott, így ezt is kipipálhatta Berci a bakancslistáján. A költségek sem rúgtak túl magasra. A buszos utazás oda-vissza fejenként 20 000 forintba, míg a belépő 20 euróba került, mely utóbbi bár duplája a hazai áraknak, de cserébe nem hogy dupla, hanem még több látnivalót nyújt. Egyszóval megérte a fáradtságot, a koránkelést a sok élménnyel teli Motor Bike Expo testközelből való megismerése.

Berci továbbra is nagy lendülettel építi motorjait. Most épp egy olyanon dolgozik, amit mindennapos használatra tervez, nem csak kiállításokra hordani. Hogy mi sül ki ebből, hogyan alakul a masina, azt ti is megtudhatjátok, ha követitek őt a közösségi oldalain és youtube csatornáján.

berci a moto bike expon 01berci a moto bike expon 01berci a moto bike expon 01berci a moto bike expon 01berci a moto bike expon 01berci a moto bike expon 01berci a moto bike expon 01

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS