Második világháborús katonai motorok Nagyvisnyón

hezser peter military motor muzeumMintegy 40 darab második világháborús katonai motorokból álló tárlat nyílt Nagyvisnyón – a helyreállított gépek tulajdonosa a szigetszentmiklósi Hézser Péter (Military Motor Múzeum).

A kiállítás darabjait Hézser Péter barátaival, illetve tanítványaival restaurálja folyamatosan, ugyanis egy műszaki szakgimnáziumban tanít.

A veterán katonai-, valamint rendőrségi motorok minden egyes darabja működőképes, s ahogyan látható, nagyon sok munka van bennük.

HIRDETÉS (x)

A múzeum mintegy 40 darabja közül, több mint 16 oldalkocsis motorkerékpárt láthatnak az érdeklődők, s ki is próbálhatják azokat.

Hézser Pétert, ahogyan a Hír TV interjújából kiderül, nagyapja ültette be egy oldalkocsis motorkerékpárba, még egészen kicsi korában. És itt, megtörtént a szerelem!

A Military Motor Múzeum elnöke elmondta, már 14 évesen szeretett volna egy Harley-Davidsont, de nyilván, ekkor még nem volt rá pénze, s amikor találtak egy hasonló formavilágú motort, Péter átépítette olyanra, mint egy Heritage Softail.

Így indult a dolog, majd egyre csak gyűltek és gyűltek a motorok, amelyeket helyre kellett állítani. Hézser Péter diákjai is élvezik, hogy részesei lehetnek a különleges, régi járművek restaurálásának.

Forrás: Hír TV
Fotó: sokszinuvidek.24.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Miközben szerveztem a csamos napot, azért folyamatosan a fejemben motoszkált, hogy még lehet idén olyan...
Bővebben...
Még mindig nem tudjuk, hogy mi baja a motoromnak, lévén, hogy megint nem ültem rajta...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!