Egyhetes banzáj Sturgisben

Ma van a világ egyik legnagyobb motoros rendezvényének, a Sturgis Rallynak az első napja.

Ezzel egy időben zajlik a sturgisi Champions Parkban az ötödik motorépítő világbajnokság, amire már szombat óta érkeznek a motorok a világ minden részéről. Amerikai idő szerint délelőtt 11,30-kor Sturgis város polgármestere nyitotta meg hivatalosan a 2008-as motorépítő világbajnokságot. A versenyzők összesen 13 különböző országból hozták el a hetvennél is több motorkerékpárt. A korai találgatások alapján akár húsz motor is esélyes lehet a világbajnoki címre. A felhozatal nagyon erős, hiszen minden országból a legjobbak kerültek be a világbajnokság döntőjébe, hogy versenybe szálljanak Amerika legjobb építéseivel.

A mai nap a VIP vendégeké. A legjobb motorépítők egymással, a verseny támogatóival és a konkurens motorokkal ismerkednek. Muszáj alaposan megismerkedniük a felhozatallal, hiszen a zsűrizésben a szakértő zsűri mellett az építők maguk is részt vesznek. Közben Sturgis utcái lassan megtelnek motorosokkal. (Talán már Paul is odaért.) Az egyhetes őrület a mai napon kezdetét vette.

 

HIRDETÉS (x)
Már megérkezett a kétszeres világbajnok Roger Goldammer is, aki vadonatúj motorkerékpárjával már most is világelső. A Goldmember nevű gép egy egyhengeres Harley-Davidson, ami benzinbefecskendezőt, és nitro-rendszert is kapott. A bonneville-i sómezőn 165 mérföld/órás sebességgel világrekordot állított fel. A sturgisi világbajnokságon való részvétel után Roger még egy hónapra visszatér Bonneville-be, hogy újabb sebességi rekordokat érjen el.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!