Magyar bőrmunkával bevont motorért rajong a Daytona Beach Bike Week

daytona beach bike week hungary motorcycleA Daytona Beach Bike Week keretein belül megrendezett Baddest Bagger Show-n, a 26” Radical Class csoportban, illetve a Rats Hole Custom Bike and Chopper Show-n szintén első helyezett lett az a Harley-Davidson Road King, melynek építője a Floridában élő Tóth Gábor, a Boynton Beach-en lévő Elite Motor Sports főszerelője, s a vésett bőrrel Berzeviczi Norbert (Nogg Design) burkolta be.

A hétvégén, mondhatni magyar siker született Floridában, mégpedig a Daytona Beach Bike Week-en, ahol amerikai és magyar összefogásban, egy olyan különleges motort mutattak be, melynek csodájára jártak az emberek.

Az átépített Harley-Davidson Road King minden eleme bőrborítást kapott, nem csoda, hogy hihetetlen látványt nyújtott, ami elbűvölte a zsűrit is. A vésett alumínium kiegészítőket a szintén magyar Yeti Dekor műhelyben készítették.

HIRDETÉS (x)

Tóth Gábor motorépítő az Elite Motor Sports-nál (Boynton Beach Florida) épít motorokat - a műhely tulajdonosa Tony Keller. Berzeviczi Norbertet pedig a Nogg Design kapcsán ismerik. Norbit megkérdeztük a verseny kapcsán, s elmondta, hogy még 2016-ban indult el a közös munka.

- Az Elite Motor Sports műhely felkérése volt, tervezzem meg, hogyan lehetne egy ilyen motort vésett bőrrel beburkolni. A gépet szétszedték, és megkaptam az elemeket, amelyek hajón érkeztek, aztán jött az agyalás… ez 2016-ban volt. Történt sok egyeztetés és kaptam ötleteket, de azokat nem fogadtam el, majd körülbelül 1 hónap volt a tervezés, aztán fél év alatt készült el a bőrmunka. A vésett alumínium kiegészítőket a Yeti Dekor műhelyből, Cseh Ferenc és Bus István készítette.

daytona beach bike week hungary motorcycle2

- Milyen díjakat sikerült bezsebelnetek Daytona Beach-en?

- Az említett versenyt a Daytona Beach Bike Week keretében rendezték, és Paul Yaffe' s Bagger Nation nevéhez fűződik, ezért kapta a Baddest Bagger Show nevet. Itt indult a motor a 26" Radical Class csoportban, amit megnyert. Másnap, a Rats Hole Custom Bike and Chopper Show-n, szintén első lett a Bagger kategóriában. Így dupláztunk! A Baddest Bagger Show-n kicsivel csúsztunk le a Best of Show díjról, de megjegyezték a díjátadáskor, hogy nagyon-nagyon szoros volt két motor között a pontozás…

- Milyen erősnek érezted a mezőnyt?

- A verseny nagyon szoros volt végig. Sok motor volt, de már a megjelenés pillanatában jöttek a visszajelzések, hogy ez valami különlegesség, így a rendezők is eszerint kezelték.

Szóval a lényege a dolognak, hogy nem én vagyok az építő és nem az én nevem alatt futott ki a motor, hanem eleve egy amerikai építésről van szó, csak az én munkám olyan monumentális, olyan gazdag rajta, hogy maga az építés másodlagos lett, mert mindenki a bőrmunkától indult be.

Tehát, nagyon jó fogadtatása volt a motornak, sok magazin jelentkezett, amik szeretnék megjelentetni a közeljövőben, ennek nagyon örülünk, mert a világ legnagyobb lapjairól van szó.

daytona beach bike week hungary motorcycle3

Ezek szerint, még nagyon sok helyen fog visszaköszönni a bőrrel bevont Harley. Gratulálunk a sikerhez!

Fotók: Berzeviczi Norbert facebook, Elite Motor Sports facebook

daytona beach bike week1daytona beach bike week1daytona beach bike week1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!