Az olasz építők taroltak a Motor Bike Expón idén

NaNa - . Motorkiállítás

S Lovatti MBE Honda 2Az elmúlt hétvége az igazi motorőrülteknek szólt Veronában, amikor 11. alkalommal rendezték meg a Motor Bike Expo (MBE) elnevezésű, nagyszabású rendezvényt.

Összesen 170 000 látogató volt kíváncsi a négynapos kiállításra, amivel minden eddigi látogatói rekord megdőlt. Sokan Magyarországról is kiutaztak, hogy megnézzék a legszebb épített motorokat.

A látogatószám egyértelműen a hétvégén volt a legmagasabb, szombaton szinte egy gombostűt sem lehett leejteni a pavilonokban. Csütörtökön és pénteken inkább azok látogattak ki, akik jobban illetve közelebbről is meg szerették volna nézni a motorokat vagy akik munkaköri kötelessége gyönyörű, egyedi motorkerékpárokat nézegetni.

HIRDETÉS (x)

Az összesen 8 pavilon 80 000 négyzetméternyi kiállítási területet foglalt magába, ebből 20 000 négyzetméter szabad terület folyamatos versenyekkel és showkkal. A látogatók a gyári újdonságok mellett az egyedi építések világába is betekintést nyertek, hiszen ez a terület a Motor Bike Expo erőssége.

A MBE teljes élményt nyújtott a vendégeinek: több motorbemutatót láthattak, néhány közülük világpremier volt, újdonságok és bajnokságok, díjkiosztók, klubtalálkozók, versenyek és más események tarkították a programot. Hogy mindenre maradjon idő, a szombati napon meghosszabbított nyitvatartással várták a szervezők a látogatókat.

Asso Special Bike 1A négy napon keresztül zajló folyamatos programok mellett a legnagyobb érdeklődés idén is a kiállított egyedi motorkerékpárokat övezte. A verseny fényét emelte a különleges vendéglista, hiszen az épített motorkerékpárok zsűrizésében olyan jelenlegi és volt motorversenyzők vettek részt, mint Capirossi, Cadalora, Locatelli, Gramigni, Lucchinelli, és Melandri; valamint az Afrika rali sztárjai: Alessandro Botturi és Franco Picco.

A szabadtéri és fedett pályákon az olasz gyorsasági és off-road versenyek sztárjai mutatták be a tuásukat és kápráztatták el a közönséget. A 8-as pavilonban a ThunderVolt NK-E nyergében, Loris Reggiani elektromos motorján néhány fiatal srác csinált hatalmas showt: a 20 éves Marco Bezzecchi a Moto3 3. helyezettje világ szinten; Elia Bartolini, 15 éves, a Sky VR 46 Junior Team versenyzője, aki idén már Moto3-ban indul; és Alessio Salaroli, az olasz minimoto Open B bajnoka.

MotorBikeExpo2019 FotoEnneviNV702405Ricardo Errani mindenkit meglepett, amikor az autós driftpályáról besétált az elektromos motorok pályájára, és olyan köridőket ment, hogy a közönség nem hitt a szemének. A szórakozásának az vetett csak véget, hogy a motor akkumulátora teljesen lemerült.


MotorBikeExpo2019 FotoEnnevi FNNV1999A motorszépségverseny

A hosszú hétvége utolsó napja a motorszépségverseny díjainak átadóiról szól. A Magazine Award például a Motor Bike Expo által alapított verseny, ahol nemzetközi motoros újságok ítélik oda a díjakat az egyedi motorok építőinek. Idén összesen hat magazin díjait vehették át a motorépítők. 

A legjobban várt ceremónia minden évben a LowRide Bike Show, ami az olasz custom szektor vezető magazinjának saját versenye. Erre a díjátadóra az 1-es pavilon nagyszínpadán került sor. A számos díj mellett a Best of Show címet most először megosztva kapta meg a japán Suicide Cycles és a milánói Radikal Chopper két látszólag hasonló chopper építéssel. Mindkét motor több díjat is bezsebelt a különböző kategóriákban.

HIRDETÉS (x)

A Motor Bike Expo nemzetközi szerepét megerősítette az indonéziai Suryanation Motorland fesztivállal kötött partneri megegyezés. Az indonéziai szervezők egy komplett díjcsomagal érkeztek összesen 8000 euro értékben. A Suryanation Motorland zsűrije szerint az MBE legjobbja a “Deeva” volt a breschiai Gallery Motorcycles műhelyéből.

Ezt az old school versenymotort egy 1920-as Harley-Davidson motor köré húzták fel. Az építőt és a motorját az a megtiszteltetés érte, hogy Olaszországot képviselheti októberben a jakartai Final Grand Battle Suryanation Motorland motorszépségversenyen.

olgiati award 8337A harmadik alkalommal megrendezett Ferro Honda Award-ot az 5-ös pavilonban a Honda standján rendezték meg. A díjat Maurizio Carraro egyedi építése az Imbarcadero 14 Venice vitte haza. Az agresszív Scrambler egy egyhengeres Honda SLR 650 motorból lett átalakítva. A venetói építők egy vadiúj Honda CB1000R-t vihettek haza azzal a kikötéssel, hogy egy olyan különlegességet építenek belőle, amit a díj névadója büszkén állíthat majd ki a 2019-es kiállításokon a standjára.

Vasárnap délután az 1-es pavilon nagyszínpada a Metzeler Award Motor Bike Expo 2019 díjátadójának adott helyet. Ezt a díjat egy olyan speciális zsűri segítségével ítélték oda, amely motorokra specializálódott újságírókból és iparági szakemberekből állt. A dolguk az volt, hogy kiválasszák azt a legjobb motorépítést, amelyet Metzeler gumikkal szereltek fel.

MBE Metzeler Award PRIMO CLASSIFICATO MS ATRIX 3Az első díjat az MS Artrix által teljesen egyedileg épített “J One” vihette haza, ami Jimmy Ghione tulajdona. Az építő egy szet Metzeler Cruistec gumit kapott, aminek máris megvan a helye: az olimpiai bajnok vívó, Aldo Montano most épülő motorjára kerül majd fel.

 


S Lovatti MBE Low Ride 3AA díjazottak:

LOWRIDE

Best of Show megosztva:

Suicide Customs Inc (Japán), H-D Sportster Speedster;
Radikal Chopper, H-D Shovelhead

Chopper: BKB, Pantera
Modified: Vallese Garage, Softail Lowrider.
Bagger: Biker Sheriff, Hydro
Bobber: T4Stephane Grand (Francia), H-D Knucklehead FL
Freestyle: Crazy Dream Mallorca (Spagna), H-D Sportster 883 Atlantis
Legjobb fényezés: Biker Sheriff - MS Artrix
Különdíj: Biker Sheriff, H-D De Luxe
Cafe Racer: Stile Italiano, Ducati Rino Caracchi Tribute
Scrambler: Shaw Speed and Custom, H-D Sportster 883
Over The Top: Danilo Seclì, Honda Dominator

HIRDETÉS (x)

SURYANATION MOTORLAND

The Greatest: Gallery Motorcycles, Deeva 1920
Championship: Radikal Chopper, Newaza
Modified H-D: Rocket Bobs, Rocker Dyna
Vintage Old School: Hazard Motorcycle, La Veloce
Cafe Racer: Stile Italiano, Rino Caracchi Tribute
Best Engine: Hazard Motorcycle, La Veloce
Legjobb fényezés: Motofficina Marinelli

Boccin Custom Cycles Archangel 2MAGAZINE AWARD

100% Biker: Rocket Bob, Rocker Dyna
Dream Machines: Gallery Motorcycles, Deeva
Easyriders: Suryanation Motorland, Tosanaji
Madness Photography: Boccin Custom Cycles, Archangel
Sideburn: Luca Sorrentino, Sliding Blue
Vibes: Radical Chopper, Newaza

METZELER AWARD

MS Artrix, J One

S Lovatti MBE Low Ride 3AS Lovatti MBE Low Ride 3AS Lovatti MBE Low Ride 3AS Lovatti MBE Low Ride 3AS Lovatti MBE Low Ride 3AS Lovatti MBE Low Ride 3AS Lovatti MBE Low Ride 3AS Lovatti MBE Low Ride 3A

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS