Bronzérmes lett a magyar motor a Motorépítő Világbajnokságon

Tartalomjegyzék

Freestyle 3rdAz elmúlt hétvégén, 2018 október 7-én rendezték meg Kölnben 13. alkalommal az INTERMOT Customized kiállítás keretein belül az AMD Motorépítő Világbajnokságot. 

Összesen 98 különleges motorkerékpár és 85 versenyző érkezett a hétvégi megmérettetésre 30 ország képviseletében többek között az Egyesült Államokból, Japánból, Tajvanból, Dél-Koreából, Indonéziából és Indiából. A Freestyle kategóriába 51 motort neveztek, és az első 20 helyezett 13 különböző országból érkezett. 

Magyarországról ezúttal mindössze egy nevezője volt a világversenynek Orkonyi Károly személyében. A Speedster King nevű merevvázas motor számos egyedi technikai megoldást tartalmaz, de a legkülönlegesebbé az teszi, hogy egy Robur teherautó szétűrészelt motorja hajtja, ami 1700 cm3 hengerűrtartalmú. Ezúttal a Freestyle kategória harmadik helyével ő lett az eddigi legeredményesebb magyar építű a világversenyek 13 éves történetében. 

HIRDETÉS (x)

Hogy az alkotó nem kezdő már a szakmában, jól bizonyítja, hogy 2014-ben az Old School kategóriában Marusius nevű építése az 5. helyet szerezte meg, de a Freestyle kategóriában is volt már eredményes magyar versenyző: 2007-ben a Sapka Művek Time Machine nevű gépe az 5. helyen végzett a legjobbak között

Freestyle Winner Zillers Garage InsomniaIdén az eslő helyet egy orosz építés, a Zillers Garage Insomnia nevű alkotása szerezte meg megérdemelten. A Yamaha SR 400 alapú mesterművet egy feltörekvő csillag, Dmitry Golubchik álmodta fémbe, így a következő két évben ő lesz az Avon motorépítő világbajnokság bajnoka. Egyúttal ő az AMD világbajnokság első kelet-európai győztese is. 

Freestyle 2nd Eastern Bobber Custom Work BoneXA világbajnokság második helyezettje Omar Jumitan egyenesen Malajziából érkezett Kölnbe "BoneX" nevű, gyönyörű, kézzel készített művével. A versenypályák ihlette AJS 350 motorral hajtott, drag stílusú gép egyszeri és megismételhetetlen. Omar a világbajnokságra még 2017-ben kvalifikálta magát a MotoNation nevű motorszépségversenyen Kuala Lumpurban, ami az AMD világbajnokság egyik hivatalos selejtezője volt. 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!