Bronzérmes lett a magyar motor a Motorépítő Világbajnokságon

Tartalomjegyzék

Freestyle 3rdAz elmúlt hétvégén, 2018 október 7-én rendezték meg Kölnben 13. alkalommal az INTERMOT Customized kiállítás keretein belül az AMD Motorépítő Világbajnokságot. 

Összesen 98 különleges motorkerékpár és 85 versenyző érkezett a hétvégi megmérettetésre 30 ország képviseletében többek között az Egyesült Államokból, Japánból, Tajvanból, Dél-Koreából, Indonéziából és Indiából. A Freestyle kategóriába 51 motort neveztek, és az első 20 helyezett 13 különböző országból érkezett. 

Magyarországról ezúttal mindössze egy nevezője volt a világversenynek Orkonyi Károly személyében. A Speedster King nevű merevvázas motor számos egyedi technikai megoldást tartalmaz, de a legkülönlegesebbé az teszi, hogy egy Robur teherautó szétűrészelt motorja hajtja, ami 1700 cm3 hengerűrtartalmú. Ezúttal a Freestyle kategória harmadik helyével ő lett az eddigi legeredményesebb magyar építű a világversenyek 13 éves történetében. 

HIRDETÉS (x)

Hogy az alkotó nem kezdő már a szakmában, jól bizonyítja, hogy 2014-ben az Old School kategóriában Marusius nevű építése az 5. helyet szerezte meg, de a Freestyle kategóriában is volt már eredményes magyar versenyző: 2007-ben a Sapka Művek Time Machine nevű gépe az 5. helyen végzett a legjobbak között

Freestyle Winner Zillers Garage InsomniaIdén az eslő helyet egy orosz építés, a Zillers Garage Insomnia nevű alkotása szerezte meg megérdemelten. A Yamaha SR 400 alapú mesterművet egy feltörekvő csillag, Dmitry Golubchik álmodta fémbe, így a következő két évben ő lesz az Avon motorépítő világbajnokság bajnoka. Egyúttal ő az AMD világbajnokság első kelet-európai győztese is. 

Freestyle 2nd Eastern Bobber Custom Work BoneXA világbajnokság második helyezettje Omar Jumitan egyenesen Malajziából érkezett Kölnbe "BoneX" nevű, gyönyörű, kézzel készített művével. A versenypályák ihlette AJS 350 motorral hajtott, drag stílusú gép egyszeri és megismételhetetlen. Omar a világbajnokságra még 2017-ben kvalifikálta magát a MotoNation nevű motorszépségversenyen Kuala Lumpurban, ami az AMD világbajnokság egyik hivatalos selejtezője volt. 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!