Svájc-Magyarország 1:0 - Swiss Moto 2018 Zürich

swiss moto zurich 2018 9Idén lehetőségem adódott ellátogatni Svájc legnagyobb motoros kiállítására Zürichbe a Swiss Moto-ra.

Az utóbbi években mindig ott voltam a Budapest Motor Fesztiválon, idén viszont biztosra tudtam hogy szabadság hiánya miatt nem tudok hazautazni. Hiába a tavalyi csalódás, kicsit bántott a dolog, de amikor olvastam, hogy elmarad, az első reakcióm az volt, hogy "miért nem lepődők meg?!". Tavaly voltam Friedrichshafeni (Németország) motorkiállításon is, így jelenleg 3 ország színvonalát tudom összehasonlítani. Összességében hasonlóak, a céljuk ugyanaz, de mégis mindegyik kicsit más.

A magyarországi véleményem szerint sajnos addig ért valamit, amíg az autókkal együtt volt. 14 év motoros múlttal és nagy motor imádattal is minden évben azt mondtam, hogy jó, jó, de önmagában csak a kétkerekű kevés ott. Ez be is igazolódott, hisz idén nem hiába marad el. Több internetes oldalon olvastam az emberek véleményét, sokan azt írták, hogy drága, és ezért nincs rá akkora igény.

HIRDETÉS (x)

Megértem ezt is, az otthoni átlag fizetéshez képest tényleg sok a 2-3 ezer forintos parkolás, a nem túl olcsó belépő, és persze az étel/ital sem. És itt jön az első összehasonlítás és kellemes csalódás. Itt kint a napijegy átváltva körülbelül 6000 Ft, este 6 órától 2600 Ft, a parkolási díj pedig 3000 Ft. Ha megnézem a fizetéshez képest, akkor Svájc-Magyarország 1:0.

swiss moto zurich 2018 5Több mint 200 motor kiállító, több mint 1500 modellel. A nagy márkák mind kint voltak, mellette több, egyedi építésű is. Mindenki megtalálta a magának való standot. A motorok ára 10 000 franktól a "csillagos égig". A kiegészítők/felszerelések lényegesen nagyobb választékban voltak jelen, nagy akciókkal. Sok extra dolgot (optikai tuning) lehetett venni, amivel egyedibbé lehet tenni a motorunkat. Ezek mellett motoros versenyekkel, bemutatókkal, csinos hölgyekkel jártak a látogatók kedvében.

Mivel én magam is Kawasaki tulajdonos vagyok, így nagy örömömre szolgált, hogy rengeteg motorjuk volt kiállítva. Köztudott, hogy a Z nagyon felkapott lett, így a 600-750-800-900-1000 cm3 mind látható volt. Amit kiemelnék, hogy több egyedi építésű, megvásárolható Kawa Z is jelen volt. Nekem a favorit a pink lett, de a többi is lenyűgőző. Az ára ahoz képest szerintem nem sok, 14 000 frank.

A Z 1000 klasszikus zöld-fekete kombójával is vonzotta a látogatókat. Rengeteg extrával felszerelve, szintén 14 000 frank, ebből 9000 maga a motor, többi a plusz dolog rajta.

A Ninja H2 SX szintén szemrevaló lett. Tempomat, ledes fényszóró, és még sok más jó dologgal szerelték fel, ezzel biztosítva a kényelmes és biztonságosabb túrázási lehetőséget.

Nagy divatját éli most a Vespa robogó, erre való tekintettel rengeteg kiállított darab volt látható. Nekem első ránézésre olyan volt, mint amikor bemész egy nagy kínai áruházba, és ugyanazok a dolgok vannak kirakva mindenféle színkombinációban. Többet ehez nem tudok fűzni, nem merültem bele a nézegetésükbe, de akinek tetszik, biztos talált magának valót.

Továbbá látható volt az új 2018-as Honda CB1000R, a Yamaha R1M, és a Ducati Panigale is, aminek az érdekessége, hogy ez a cég első négyhengeres sportmotorja.

swiss moto zurich 2018 1Másik érdekesség, a BMW és a Lego Technic kivitele, a BMW R1200GS Hover Bike Concept, a repülő motor, ami valójában egy igazi alkatrészekből készült, életnagyságú szobor.

A motorok mellett túracsoportok standjai is voltak, akik bemutatták 2018-as gurulási tervüket, akik örömmel fogadják a csatlakozni vágyókat. Csak egy a sok közül: 14 nap Amerika, Route 66, 900 €-ért.

swiss moto zurich 2018 2Amit még kiemelnék... A tankfestés... Sok, gyönyörű egyedi festésű tank egy kiállítónál, akiről mint kiderült, egy kedves honfitársunk. Én büszke vagyok arra, hogy egy magyar ilyet elért külföldön, de remélem nem csak én.

Összeségében tehát azt tudom mondani, hogy nagyon jól éreztem magam, jól összehozták, eddig ez a kiállítás nyerte el legjobban a tetszésemet, és jövőre is biztosan menni fogok.

swiss moto zurich 2018 10

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Egy csomó filmet megnéztünk már a világvégéről, az apokalipszisről meg a nagy világégés utáni életről,...
Bővebben...
Tavaly ősszel cseréltem motort, ezért még nem volt akalmam az "új motoromat" próbálgatni. "Maradj...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!