A motorkiállítás, ami nem maradt el - Carole Nash MCN London Motorcycle Show

Balázs Hajnalka - . Motorkiállítás

carole nash MCN london motorcycle show 2018 cimlapMint minden évben, az idén is megrendezésre került a londoni motorshow. A rendezvény mindig februárban van, nem véletlenül, hiszen itt kerülnek bemutatásra az új modellek, az új versenycsapatok a márciusi versenyszezon előtt, de a rendezők minden évben gondoskodnak a klasszikus formát kedvelők igényéről is.

Itt tényleg minden van, mint a búcsúban. A Carole Nash MCN London Motorcycle Show-n bármilyen típusú motoros megtalálja a maga igényére szabott motort, gyártót, kiegészítőt, ruházatot, újdonságot, és mivel Londonban vagyunk, a Londoni rendőrség és tűzoltóság is képviselteti magát különböző, motoros készséget fejlesztő tréningekkel - ezekről külön írok majd, mert nagyon érdekes.

Megpróbálom nagy vonalakban felvázolni a 2018-as expót. Négy nagy csoportba szedtem az érdekességeket:

HIRDETÉS (x)

Az újdonság ereje, avagy a gyerekek a cukorboltban

Mint a legtöbben a látogatók közül, engem is az érdekelt leginkább, hogy milyenek az új modellek, hogy néznek ki valójában, stb... Az elmúlt hónapokban már sok motoros újságban és fórumon jelentek meg képek, értékelések, elemzések, de végre az átlagember is szemügyre veheti az új modelleket, amik hamarosan a bemutatótermekben megvásárolhatóak.

Alapvetően az idei évben kijött újdonságok 15-20000 font között mozognak árban, de voltak ettől is elrugaszkodottabb árak, illetve a gyártok biztosítanak egy “alap” modell árat is, ami azért lekerekíti az összeget. Nyilván ezeket sem az átlagember tárcájára szabták, de voltak vásárlók is a tömegben.

Mivel én Kawasaki- és Honda mániás vagyok, és van egy közeli barátom, aki Yamaha megszállott, elsősorban ezeket a standokat vettem célba először.

1. Érdekességek a nagy gyártóktól 2018-ra

Yamaha R1M

carole nash MCN london motorcycle show 2018 1Igen, a legendás R1 picit Újragondolva. Én alapvetően nem rajongok az R1-ért, talán mert túl magas nekem minden Yamaha, de tetszik vagy sem, szereted a Rossit vagy a sportmotort vagy nem, az R1 mára egy ikonná nőtte ki magát. Azonban a modell mára nem tudja felvenni a versenyt a két éve kijött Kawasaki H2 vagy H2R-rel, ezért főleg ezért, valamint a technológiai változtatások újdonságok miatt kifejlesztették, és télen bemutatták Portugáliában a R1M-et, amit végre mi átlagemberek is szemügyre vehettünk. Nem veszek el a technikai leírásokban, íme a gyors kép az új modellről.

Honda Fireblade: újratöltve

carole nash MCN london motorcycle show 2018 19A 80-as évek csodagépe az elmúlt 15 évben az R1 majd pár éve a H2 robbanásszerű, új, izgalmas megjelenésére nem igazán tudott reagálni és mára a korábbi verziók a korosodó, egykoron jobb időket megélt férfiak játékszere lett. Aztán megláttam mit tettek vele a fejlesztők. Jelentem a Fireblade újra egy olyan motor, amivel számolni kell a piacon. Elképesztően könnyű, a tank lejjebb került, az ülés - mint minden Hondánál – nem magas, a kormány egyszerű és nagyon kézre esik. 

Az egyedüli dolog, amin én nem birok továbblendülni – ez valami Honda dolog lehet – az állítható első fék mellett, nem sikerült a kuplungot is állíthatóvá tenni. Az alap ara 18000£ hihetetlen összeg, de első hallásra és látásra megéri az árát. Kompakt, könnyű, kisebb, gyorsabb.

 


carole nash MCN london motorcycle show 2018 2A H2 area

A Kawasaki nem elégedett meg azzal, hogy mára minden valamit is magara adó motorrajongó pontosan tudja, hogy mire képes a H2 és a H2R. Nem. A Kawasakinak nem volt elég, hogy a versenypályák és a “track day” mániások álmaivá nőtte ki magát a H2. Nekik ennél is több kell. Idén meghódítottak az adventure piacot is.

A HR2SX új, izgalmas, de nem szupersport motor. Ez egy túramotor a H2 élménnyel párosítva. Mondanom sem kell, óriási érdeklődés övezi, és az eddigi tesztek alapján sikeres lesz. Én inkább két másik Kawasaki-t próbáltam ki. Az egyik az új Kawasaki Vulcan, ami chopper hatású alacsony motor. Meg soha nem próbáltam ilyet, és be kell, hogy valljam, tetszett. Nyilván nem tudtam ellenállni a legújabb ZX10-nek sem, hihetetlen gép.

HIRDETÉS (x)

Norton. A Norton.

carole nash MCN london motorcycle show 2018 9Hat azt hiszem, hogy az idei év egyik legizgalmasabb újrakezdéséről beszélünk. A Norton egy kevésbe ismert angol motor marka, ami hosszú múltra tekint vissza. Korai sikereit a több mint 100 éve először megrendezésre kerülő Isle of Man TT-n szerezten de az elmúlt 100 évben bizony a japán motorok szintén teljesen uralmuk alá hajtottak a versenyzést is.

Aztán összeraktak egy Norton V4 RR modellt, azt hiszem először két éve mutatták be - és az emberek felkapták a fejüket. Hát hölgyeim, erre ki ne kapná fel a fejét?

2. Verseny Verseny Verseny

carole nash MCN london motorcycle show 2018 8Tudni kell, hogy itt Angliában nem csak a Moto GP őrültek vannak nagy számban, hanem a “road racer” rajongok is. A motorsport nem korlátozódik csupán a versenypályákra. Március végen elindul a BSB (British Superbike) és a TT is itt van a nyakunkon, valamint a NW200. Az idei kiállításon új csapatok, legendák, tavalyi eredmények, nyertes motorok, illetve a mára kiforrott BSB csapatok is jelen voltak. Új szezon, új csapatok, új motorok jönnek, főleg a TT ígérkezik egy izgalmas menetnek.

Kövesd Hajnit a közösségi oldalakon!

instagram icon
dawn_in_london
instagram icon
@Hannah07864963

A TT vagy a NW200 a két legőrültebb verseny, hiszen ezek a versenyek nem zárt pályán zajlanak, hanem lezárt autóutakon. A leggyorsabb kört Micheal Dunlop tolta a TT-n 215 km/óra sebességgel egy olyan úton, ahol 50 a sebesség határ. A Suzuki standon kiállítottak Micheal tavalyi, TT nyertes motorját is. A korábban említett Norton pedig pont egy hete jelentette be, hogy a több mint hússzoros bajnok John McGuiness a Hondától átmegy a Norton-hoz, és az idei TT-n már együtt indul a két klasszis. 

3. 2018 a Cafe Racer kora

carole nash MCN london motorcycle show 2018 24Biztosan ti is láttátok már, hogy még Keanu Reeves-nek is motorgyára van. Mintha a pasi önmagában nem lenne egy főnyeremény... A motoros társadalom sokszínű és érdekes, főleg ha nagyvárosban lakik az ember. Ahány motoros annyi fajta igény, és a sportmotorok mellett egyre többen költenek az egyedi tervezésű motorokra, valamint egyre nagyobb divat leporolni a régit, meghagyni a stílust és erősebb motorral egy pici alakítással egy új, egyedi vonalat elindítani. És igen, egyre többen vannak, akik ilyen jellegű motorokra tartanak igényt. Mindezek mellett a kiállításon nagy hangsúlyt kapott pár történelmi darab is.

4. Akciós vásárlási lehetőség

carole nash MCN london motorcycle show 2018 23A kiállítás területén kialakítottak egy külön részt a nagyobb kereskedések részére, hogy ott extrém, 30-40 vagy akar 50% kedvezményes áron tudjunk vásárolni. Nyilván a rajongói kiegészítők mellett voltak a mindennapokban használatos motoros cuccok is, viszont ami talán érdekesebb, hogy az öltözék mellett a motor átalakítására, csinosítására is találtam akciós árat. Több olyan cég volt kint, akik a már meglévő motor átalakításán fáradoztak, hogy egy kicsit még jobban a sajátodnak érezd a kis bestiádat.

Az egyik kedvencem a tank festős stand... nem ezek nem műköröm minták... pedig pont úgy néznek ki… 

Összességében egy izgalmas napot zártam, biztos, hogy jövőre is megyek!

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS