Új motorok 2009-re 1. rész

Tartalomjegyzék

Erősebb, biztonságosabb, könnyebb, környezetkímélőbb, felhasználóbarátabb, és mindez a legmodernebb anyagokból és a legújabb divatnak megfelelő külsővel. Címszavakban így jellemezhetnénk az idei év egyik legnagyobb motorkerékpáros szakkiállítását, és a motoros piac jövő évi trendjeit.

Az összes motorkerékpár-iparban érintett nagy márka megjelent, és felvonultatta legújab fejlesztéseit Kölnben a szakma és a nagyközönség előtt. Látnivalóban és programokban pedig nincs hiány a 2008. október 8-12. között nyitvatartó rendezvényen.

A BMW standján nagy meglepetés várta a látogatókat, hiszen itt tartoták a 2009-ben 25. évfordulóját ünneplő, átdolgozott K-sorozat világpremierjét. 2009-től az új K 1300 S, K 1300 R és K 1300 GT modelleken szériatartozék lesz az ABS, és mindhárom modellt az új, soros, négyhengeres, megnövelt lökettérfogatú, 1293 cm3-es blokk hajtja majd. Az új K modellekhez választható extra az elektromosan állítható váz.

HIRDETÉS (x)
A BMW K 1200 S gyökeresen megújult utódja, a BMW K 1300 S, minden idők legnagyobb teljesítményű és leggyorsabb BMW-motorkerékpárja lesz. Maximális teljesítménye 175 lóerő, maximális nyomatéka pedig 140 Nm. Ehhez 254 kg menetkész tömeg járul, aminek köszönhetően páratlan dinamizmus és kiváló menetteljesítmény jellemzi az új felsőkategóriás sportmotort.

A BMW K 1200 R számos ponton módosított utódja, az új BMW K 1300 R, a valaha gyártott legizmosabb BMW naked bike. 173 LE teljesítményének és 243 kilogramm menetkész tömegének köszönhetően kiváló menetdinamikai jellemzőkkel bír, ugyanakkor messzemenően kielégíti a vásárlók biztonságossággal, felszereltséggel és kényelemmel szemben támasztott fokozott igényeit.

A BMW Motorrad újdonságai között szerepel még a BMW K 1300 GT is, amely menetdinamikájának és utazókényelmének köszönhetően új távlatok nyílnak a túrázók számára. Erősebb motorjának, jobb minőségének, továbbfejlesztett idomának és számos extrafelszerelésének köszönhetően a legmagasabb szintű igényeket is kielégítő „gran turismo”. Egyszerre ölt testet benne a kiváló irányíthatóság, a sportos menettulajdonságok és a túraalkalmasság. 160 LE teljesítménye és a 135 Nm maximális forgatónyomatéka egyaránt a megnövelt hengerűrtartalomnak köszönhető, és fajtája egyik legdinamikusabb képviselőjévé teszi a GT-t.

A 2009-es Superbike világkupán való részvétel bizonyságaként a BMW Németországban mutatta be az új S 1000 RR szupersport modelljét is, amely versenyszínekben pompázott. Ennek a gépnek az utcai változata várhatóan 2009 tavaszától lesz kapható sport ABS-szel felszerelve.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerencsére eddig az időjárás, és a szabadidőnk is úgy adta, hogy minden hétvégén ki tudtunk...
Bővebben...
Ahogy terveztem a hét közepén, megejtettem az idei első kört, ami a gyenge esőzés ellenére/miatt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!