Megújult a Honda CBR1000RR és a CB 1100 is

honda cbr1000rr fireblade sp sp2 2016 intermotA Honda október 4-én két legendás modell, a CBR1000RR és a CB1100 megújult változatát is bemutatta a kölni Intermot motorkiállításon.

A Fireblade 25. születésnapjára egy egészen különleges modellel rukkolt elő a Honda, amelyet két verzióban (SP és SP2) vásárolhatnak majd meg a sebesség megszállottjai.

A Fireblade mindig is az alacsony súlyú, fürge, könnyen kezelhető szupersportmotor szinonimája volt, s ez a jövőben is biztosan így lesz, a Honda mérnökei ugyanis ismét remek munkát végeztek.

HIRDETÉS (x)

A „Total Control” filozófia mentén fejlesztett típus 15 kilóval könnyebb és 8 kW-tal erősebb lett, így teljesítmény/súly aránya 14 százalékkal kedvezőbb. Ez minden idők legjobb eredménye a Fireblade történetében, folytatódhat tehát a motorsportikon menetelése.

A 2017-es modellév legfőbb hozadéka az átfogó elektronikai rendszer, amelyet szinte egy az egyben az RC213V-S MotoGP-versenymotorból emeltek át a mérnökök.

Ezzel a Total Control következő szintjére lépett a Fireblade, s ahogy azt már az elődmodelleknél is megszokhattuk, új mércét állított a szegmensben.

Hogy a pilóta mindig villámgyorsan, mindazonáltal teljes biztonságban motorozhasson, egyebek mellett üzemmód- és motorfék-szabályozó, kipörgés- és új blokkolásgátló, valamint gyorsváltó és visszaváltás-asszisztens került az új CBR-re. Újdonság továbbá az Öhlins Electronic Control Suspension névre keresztelt, elektronikus szabályozású futómű, ami rendkívül precíz beállítási lehetőséget kínál.

Először a modell történetében megjelenik a Fireblade SP2 változat. Az SP2-t átrajzolt égéstere, áttervezett szelepei és dugattyúi, valamint könnyű Marchesini kerekei különböztetik meg az alapmodelltől, s Sports csomagot is kínál hozzá a Honda a gondtalan pályahasználat érdekében.

Szintén az Intermoton gurult nagyközönség elé a modellfrissítésen átesett CB1100 EX és az új CB1100 RS. Ez a két modell remekül példázza a Honda mérnökeinek egyedülálló precizitását, elég csak egy pillantást vetni az átformált, látható hegesztési varratok nélkül készülő új üzemanyagtartályra, mely maga a tökély.

A modellfrissítés részeként az oldalidomokat, az ülést, a hátsó sárvédőt és a lábtartókat is átdolgozták, így még karakteresebbé vált a CB, erre tesz rá egy lapáttal az új, fénydiódás világítás és a rövidebb, szebb hangon daloló kipufogórendszer.

Míg a CB1100 EX negyvenküllős, 18 colos, horganyzott acélkerekeken gördül, az RS kivitel dinamikus, café raceres formavilággal, 17 colos alumíniumfelnikkel, széles, sportos abroncsokkal, meredekebb villával és alacsonyabb kormánnyal érkezik a kereskedésekbe.

honda intermot 2016-1honda intermot 2016

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mennek a hírek, jönnek a felsorolások, motoros-teherautó, motoros-személyautó karambol, szörnyet halt az úton, a kórházban......
Bővebben...
Nem vagyok nagy túrázó, inkább motorozok mint gyalogolok, azért néha csak rászánom magama. Most hétvégén...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!