EICMA 2015 – Véget ért a legnagyobb motorkiállítás

eicma 2015 1A 73. EICMA motorkiállítás szép hosszú múltú eseménysorozat, mely minden évben a legnagyobb durranásnak számít motoros berkekben. Itt mutatja be a motorkerékpár-gyártó szakma a legújabb modelleket, melyekkel a következő évben már a szalonokban találkozhatunk.

Bár már korábbi bemutatókon találkozhatott a nagyközönség ezzel-azzal, az EICMA keretein belül mindent egy helyen csodálhatott meg a sok motor őrült. A kiállítás jó alkalom továbbá arra is, hogy az olykor agyament, vagy épp korszerű, jövőbe mutató koncepciókat a nagyközönség elé állítsák, és figyeljék a potenciális vásárlói kör reakcióit. Vad elképzelésekben idén sem volt hiány, úgy, ahogy a jövő évi újdonságokban sem.

A legtöbb gyártó előállt sok-sok újdonsággal, és olyan gépezeteket is porondra állítottak, melyek alaposan megosztották a véleményeket. Sokan próbálkoznak betörni a piacra saját háromkerekű koncepciókkal, de már olyanok is akadnak, akik ezt még egy kerékkel megtoldották, és a hagyományos, kétkerekű motorok tulajdonságait ültették immár négykerekű gépekre, melyeknek természetesen nincs közük a quadokhoz.

HIRDETÉS (x)

A nagynevű cégek jövő évi újdonságaival már sokszor találkozhattunk a szaksajtó hasábjain. Az EICMA keretein belül testközelbe is kerülhettek a látogatók ezekkel az új jövevényekkel. Így többek között a Honda nagy visszatérőjét, a CRF1000L Africa Twin-t, a Yamaha R1 alapú, harcos külsejű MT10 nevű utcai gépét, a Suzuki egyik sport csúcsgépét, a GSX-R 1000-et, a Kawasaki szuper sport-túra motorját, a Ninja ZX-14R-t és a Harley-Davidson katonai hangulatot idéző Softail Slim S elnevezésű modelljét is megcsodálhatták a szerencsések.

Az újdonságok listája nagyon hosszú. Egyre több, eddig lefedetlen piaci szegmenst igyekeznek a gyártók lefedni. Sok alternatíva jön így létre a motoros közlekedést kedvelők számára. A fiatalabb korosztályra, a női motorosokra és a következő generációkra egyre többet gondolnak a koncepciók megálmodói. Ezek az újítások szép lassan beszivárognak a szalonokban megtalálható modellekbe is. Egy napon azt vesszük majd észre, hogy ami ma elképzelhetetlen, vagy futurisztikus, az már kézzelfogható valóság.

A sorozatgyártású motorok mellett a Nemzetközi EICMA Custom Bike Show alkalmával minden látogató betekintést nyerhetett az épített, egyedi motorok világába, és minden bizonnyal sokan meg is fertőződtek ezzel az irányzattal. A show keretein belül a legjobb és legszebb gépek versenyeztek a legjobb helyért, ahol négy kategóriában lehetett szavazni. A több mint ötven motor radical, modified, scrambler és racer kategóriákban indult. A jövőben több európai motoros kiállítás standjain is találkozhatunk ezekkel a csodákkal.

Természetesen idén sem maradt el a motoros csajok egyedi gépeinek szépségversenye sem, mely jól bizonyítja azt, hogy a nők számára is egyre vonzóbb a custom gépek világa.

A legnagyobb motorkiállításon nem csak a 2016. év szériagépei és a jövőt előrevetítő koncepciók jelentek meg, hanem számos, motoros kiegészítőt, ruházatot gyártó és fejlesztő cég is bemutatta újításait, és természetesen vásárolni is lehetett a portékákból. A kiállítás területén helyet kapott egy hatalmas motoros áruház, ahol ezekből az újdonságokból, és rengeteg egyéb, már jól bevált cuccból válogathatott az, aki a szezon végén már a következő idényre is gondolt, és előrelátóan felkészült a 2016-os év motoros hónapjaira.

Aki volt olyan szerencsés, hogy ellátogathatott a milánói motorkiállításra, átfogó képet kaphatott arról, hogy hogyan fognak festeni a jövő szériamotorjai, illetve arról is informálódhatott, hogy milyen irányba fejlődnek majd tovább a motorkerékpár gyártás trendjei. Mint oly sok másban, ebben az iparágban sem kerülhető el a folyamatos fejlődés. Azt viszont jó látni, hogy a haladás mellett a hagyományok sem vesznek ki a motoros világból, így egy-egy formával, technikai megoldással, fényezéssel sokan megőrzik az utókor számára azokat a gyökereket, ahonnan apáink álommasináinak története indult el.

eicma 2015 6eicma 2015 2eicma 2015 3eicma 2015 4eicma 2015 5eicma 2015 7

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!