Magyar motorépítő érem az Intermot-on

amd motorepito vilagbajnoksag 2014 3A 2014-es Intermot keretein belül, 2014. október 1-5. között tizenegyedik alkalommal került megrendezésre az AMD Magazin által szervezett motorépítő világbajnokság.

Idén első alkalommal rendezték meg a világszintű megmérettetést a németországi Kölnben, ahol a 210 000 látogatót vonzó Intermot méltó helyszínnek bizonyult.

Hazánk képviseletében a Sapka Művek is megmérettette magát a nívós versenyen, és rögtön két érmet is bezsebelhetett a sokak számára jól ismert magyar motorépítő csapat. A cég világszerte jól ismert extravagáns megoldásairól, különleges kivitelű, és a megszokottól eltérő, izgalmas technikai csemegéket felvonultató, igényesem kivitelezett gépeiről. Ezt a világbajnokságon résztvevők, illetve a látogatók is díjazták, mely eredményeként a Street Performance (utcai motorok) kategóriában az előkelő második helyezést hozta meg számukra a nem mindennapi stílusban átépített Buell.

A manapság reneszánszát élő Cafe Racer irányzatban indított kategóriában elért ötödik hely is Sapkáék teljesítményét dicséri. A kemény munkával elkészített BMW letisztult formájával és minőségi kidolgozásával méltán szerepelt a megmérettetésen.

HIRDETÉS (x)

Az AMD (American Motorcycle Design) motorépítő világbajnokság abszolút győztese a belga származású Freddie 'Krugger' Bertrand, aki 22 ország 69 motorépítője között a legjobbnak bizonyult. Krugger a Freestyle kategóriában tarolt Nurb's névre hallgató, igazán nem mindennapi motorjával.

A BMW K1600 motorblokk köré épült, mesterien kidolgozott, rendhagyó formavilágú motor meghozta megálmodójának a második világbajnoki címet. Az elsőt 2010-ben, a Sturgis Rallye keretein belül nyerte, ahol a Harley-Davidson V-Rod alapjaira épült, Veon névre keresztelt motorját találta a legjobbnak a közönség.

 

A kanadai Roger Goldhammeren kívül Krugger az egyetlen motorépítő, aki több mint egy alkalommal nyerte el a világbajnoki első helyezést. Goldhammer azonban még mindig vezető helyen van a belgával szemben, mivel ő háromszoros motorépítő világbajnok.

Helyezések kategóriánként

Freestyle

 1. Krugger Motorcycles - "Nurb's"
 2. Veikko Sikkio - "WSA"
 3. North Coast Custom - "Fiat Abarth"
 4. Rough Crafts - "Graphite Speedster"
 5. Paul Milbourn - "Nut Cracker"
 6. Thunderbike - "Unbreakable"
 7. Eddie Gustafsson - "Speedy"
 8. Riverside Motocyclettes - "Knock Out"
 9. Valtoron - "La Bestia"
 10. CF Costruzione Mecchaniche - "Sex Metal"

Épített retró

 1. TMT Moto - "Nimbus 4"
 2. Lucky Cat Garage - "Sprintbeemer"
 3. Abnormal Cycles - "Chicca"

Épített Harley-Davidson

 1. One Way Machine - "Brougham"
 2. Hot Dreams Barcelona - "Rocket"
 3. Thunderbike - "TBR"

Utcai

 1. Riverside Motocyclettes - "Springster"
 2. Sapka Muvek - "Buell"
 3. Lobo Motive - "Lobo 3"

Cafe Racer

 1. Crazy Racers - "750 CR"
 2. Inglourious Basterds Cycles - "Madiba Benelli 600 Sport"
 3. Kingston Custom - "Tom Sawyer"

 amd motorepito vilagbajnoksag 2014 4

amd motorepito vilagbajnoksag 2014 13

amd motorepito vilagbajnoksag 2014 14

amd motorepito vilagbajnoksag 2014 18

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!