A német Thunderbike lett a világ legjobb motorépítője 2012-ben

Tartalomjegyzék

9th AMD World Championship of Custom Bike Building Freestyle Top 3.Idén első alkalommal egy hivatalos Harley-Davidson dealer nyerte el a világ legjobb motortervező-mérnökének járó díjat.

A Thunderbike Németországban, az Essenhez közeli Hamminkeln városban székel. Ez volt az a műhely idén, amelyet a versenytársak és a VIP zsűri a világ legjobb motorépítő műhelyének választott meg 2012-ben. A 'PainTTless' fantázianevű motor teljesen egyedi építés, minden egyes eleme kézzel készült alkatrészekből van megalkotva.

HIRDETÉS (x)

A felújított, módosított 1000 cm3-es Harley-Davidson Ironhead Sportster motort egy egyedi, kézzel készült lengővillás vázba építették be. Andreas Bergerforth és csapata egyébként már korábban megalapozták hírnevüket a világ legjobb motorépítői között több AMD Európa-bajnoki győzelemmel, és világbajnoki öt közé jutással.

Munkájuk idén is széleskörű elismerést aratott eredetisége miatt, az egyes részletek tekintetében és a minőség és a dizájn harmóniája miatt is. Ezzel több konkurens műhelyt ütöttek ki a nyeregből ebben az évben.

A Thunderbike egyébként kétszeresen is büszke lehet magára, hiszen nemcsak mint az első Harley-Davidson dealer szerepeltek a legjobb helyen a világversenyen, hanem elsőként szerezték meg a legjobbnak járó kupát honfitársaik között is. Ezzel az AMD Világbajnokságának kilenc éves történetében ők képviselik a hatodik különböző nemzetet az első helyezettek között.

Még több kép a galériában!A második helyen szintén egy új jövevény tűnt fel, Jeremy Cupp (LC Fabrications) a virginiai Crawfordból. Jeremy 2009-ben tűnt fel először az AMD Világbajnokságon, ahol egy hatodik és egy tizennegyedik helyet szerzett meg.

Idén 'Old Black' nevű hillclimbere, ami egy 1976-os Harley-Davidson Ironhead Sportster motorra épül, egyedi, merev vázzal, Jeremyt a legeredményesebb amerikai indulóvá emelte. Ezzel biztosította helyét az amerikai csapatban a 2013-ban 10. alkalommal megrendezésre kerülő motorépítő világbajnokságon a Big Bike Europeon Essenben.

A harmadik helyezett Sam Reali és az Abnormal Cycles lett, akik Milánó mellől, Olaszországból érkeztek. A 'Speed-Demon' egy szeretetteli hódolat a Harley-Davidson boardtrack versenymotorjai előtt. A 74 köbhüvelykes Harley-Davidson JD motorblokk 1919-ből valói, amit egy 1930-as VL vázba építettekbe.

A tavalyi év módosított Harley-Davidson kategóriájának győzteseként az Abnormal Cycles idén júniusban abban a megtiszteltetésben is részesült, hogy részt vehetett az a AMD World Championship program partnerének, az angol Beaulieu National Motor Museumnak a rendezvényén, ahol a világbajnokságon való részvételét nyerte meg.


A negyedik helyezett George Tchor, a torontói Kreater Custom Motorcycles tulajdonosa lett Kanadából a '18' nevű, 96 köbhüvelykes Harley-Davidson Twin Cam motoros, Kreater 'Steam Punk' merev vázas motorral. George sikeréhez ezúttal szintén egyenes út vezetett, és büszke lehetet magára, hogy első világbajnoki részvételén máris a negyedik helyig kapaszkodott fel az AMD programjában.

HIRDETÉS (x)

Az ötödik helyet a svéd Claes Warefors és kollégái gyűjtöttékbe a KDK Performance műhelyből a 'Gryphon' nevű motorral, ami egy 88 köbhüvelykes, svéd gyártmányú Mectec motor köré épített egyedi, lengővillás KDK vázra készült. Claes szintén egy olyan versneyző, aki egy korábbi előselejtezőből jutott be az AMD világbajnokságára. Az egyik legpatinásabb európai motor shown, a 2011-es norrteljei 'Custom Bike Show'-n nyerte a részvételét, amelyet a Twin Club MC szervez már évek óta a svéd fővárostól, Stockholmtól észak-keletre fekvő városban.

A hatodik Kenny Williams lett a KW Customstól az Észak-Karolina állam béli Angier-ből. A 'Tantalizer' a sokak által csodált Mike Garrison 120 köbhüvelykes baggere, amelyet a 2011-es amerikai bajnokságon mutatott be a Daytona Bike Weeken.

Kenny elhatározása, hogy versenyezni fog a világbajnokságon, és még idén meg kell szereznie az ehhez szükséges kvalifikációt, meghozta a gyümölcsét. Ő lett az, aki a másodikként megszerezte a részvételi lehetőséget a 2013-as világbajnokságra az amerikai csapatban. 

A hetedik legjobb és egyúttal az amerikai csapat harmadik tagja Larry Moore, a Moore Customs tulajdonosa lett a Kansas államban lévő Wichitából. A Bad Influence egy 80 köbhüvelykes Harley-Davidson motoros, Redneck Engineering merev vázas, nyújtott Pro-Street stílusú chopper.

A nyolcadik helyet a negyedikként már díjazott George Tchor zsebelte be másik benevezett motorjával. A 'Vitalogy' egy Zipper's Performance által módosított 124 köbhüvelykes Harley-Davidson TCB motoros trike - a tíz legjobba jutott két trike egyike - elsőként szerzett ilyen szép helyezést a háromkerekűek közül.

A kilencedik helyezett lett a másik trike, Rafik Kaissi (RK Concepts, Round Rock, Texas) 1000 cm3-es Aprilia motorral hajtott, 'RK Thing' néven futó járműve .

A tizedik helyezett a 2012-es FreeStyle kategóriában Jon Shipley, a Hoosier Daddy Choppers (Bloomfield, Indiana) lett a 'Whiskey Bent' nevű, 1977-es Ironhead Sportster motoros, Dirty South Choppers Pro-Street stílusú, merev vázas retro chopperrel. Ezzel összesen a hatodik Harley-Davidson motoros gép a top tízben, amelyek közül három Ironhead Sportster!Freestyle 2nd place, LC Fabrications (USA)Freestyle 3rd place, Abnormal Cycles (Italy)Freestyle 4th place, Kreater Custom Motorcycles (Canada)Freestyle 5th place, Claes Wärefors (Sweden)Freestyle 6th place, KW Customs (USA)Freestyle 7th place, Moore Customs (USA)Freestyle 8th place, Kreater Custom Motorcycles (Canada)Freestyle 9th place, RK Concepts (USA)Freestyle 10th place, Hoosier Daddy Choppers (USA)Freestyle 1st place, World Champion, Thunderbike (Germany)

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!